Αρχική Ειδήσεις Χρ.Σταϊκούρας:Η ώρα της πράσινης μετάβασης σε υποδομές και μεταφορές  

Χρ.Σταϊκούρας:Η ώρα της πράσινης μετάβασης σε υποδομές και μεταφορές  

0
σταικουρας
Διαφήμιση
Παράμετρος για την προσαρμογή των δημόσιων πολιτικών αποτελεί η κλιματική κρίση κι οι δυσμενείς επιπτώσεις αυτής, με τις υποδομές και τις μεταφορές να βρίσκονται στον χρόνο της πράσινης μετάβασης. 
Το θέμα της προσαρμογής λαμβάνοντας ως βασική παράμετρο την κλιματική κρίση έθεσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρ.Σταϊκούρας, κατά την ομιλία του στο 1ο Συνέδριο «Energy Save», στο πλαίσιο της έκθεσης «Αυτοκίνηση – Electromobility 2023», τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα της πράσινης μετάβασης για τις υποδομές και τις μεταφορές.
Αναλύοντας τους πυλώνες μίας ολιστικής αντιμετώπισης των προκλήσεων, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, μεταξύ άλλων, στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν αποφάσεις, σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, με σκοπό να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων, ώστε να επιβραδυνθεί η εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής και ταυτόχρονα, να επαναξιολογηθεί η ανθεκτικότητα των υποδομών μας, προκειμένου να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι όταν συμβαίνουν ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Κρίσιμη παράμετρος είναι η ταχύτητα, γιατί το πρόβλημα υφίσταται», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας το πλαίσιο δράσεων της Κυβέρνησης που αποσκοπεί στην υλοποίηση της κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής για τη βιώσιμη και έξυπνη κινητικότητα, ώστε να διαμορφωθεί ένα λιγότερο ρυπογόνο σύστημα μεταφορών, το οποίο, ταυτόχρονα, θα είναι περισσότερο ασφαλές, ανταγωνιστικό, ευφυές, οικονομικά προσιτό και προσβάσιμο για όλους.

Ο Χρ.Σταϊκούρας ανέπτυξε τους τρεις πυλώνες στους οποίους αναπτύσσονται οι σχετικές δράσεις και αφορούν: στις βιώσιμες μεταφορές, με την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την επένδυση στα μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς, στην εισαγωγή ευφυών συστημάτων μεταφορών που προάγουν την έξυπνη κινητικότητα και μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και το κόστος των μετακινήσεων, καθώς και στην ανθεκτικότητα των υποδομών, οι οποίες αφορούν στις υπηρεσίες μεταφορών.

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι  το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει σταθερό προσανατολισμό στον εκσυγχρονισμό του συστήματος μεταφορών μέσω της πράσινης μετάβασης, με βασικά κριτήρια την οικονομική αποτελεσματικότητα, την κοινωνική ανταποδοτικότητα και την περιβαλλοντική ευαισθησία.

Διαφήμιση