Αρχική Special Topics Πυρκαγιές: Δυο μέτωπα στην Άνδρο- Κεραυνοί σάρωσαν Αττική, Εύβοια και Άνδρο...

Πυρκαγιές: Δυο μέτωπα στην Άνδρο- Κεραυνοί σάρωσαν Αττική, Εύβοια και Άνδρο (Βίντεο)

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Άνδρο, καθώς κεραυνοί σάρωσαν την περιοχή όπως και τη Βάρη στην Αττική. Έντονη κεραυνική δραστηριότητα -χωρίς καταιγίδες!- καταγράφηκε σε Εύβοια και σε Χίο όπου επίσης ξέσπασε πυρκαγιά που τέθηκε υπό έλεγχο.

0
Φωτιά Αλμυρός Βόλου 26 072023
Διαφήμιση

Πυρκαγιές προκάλεσαν το μεσημέρι του Σαββάτου 26/8 κεραυνοί που έπεσαν στην Άνδρο καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη το φαινόμενο της ξηρής καταιγίδας, που δίνει κεραυνική δραστηριότητα χωρίς να βρέχει. Οι πυρκαγιές καίνε σε χαμηλή βλάστηση στις περιοχές Βιτάλι και κοντά στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στην Άνδρο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη, ενώ συνδράμουν και  υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται από Σύρο και Τήνο.

Πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση στις περιοχές Βιτάλι και πλησίον Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής στην #Άνδρο.
Επιχειρούν 12 #πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 Ε/Π και 2 Α/Φ.
Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 26, 2023

Μέσα σε μία ώρα έπεσαν 270 κεραυνοί σε Βάρη-Βουλιαγμένη 

Στην Αττική σημειώνονται από τα ξημερώματα καταιγίδες, κυρίως στα νότια τμήματα, συνοδευόμενες από έντονη κεραυνόπτωση που προκάλεσε έξι νέες εστίες σε δασικές περιοχές σε διάσπαρτα σημεία σε Βάρη, Βούλα, Κορωπί και σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή του Βαρνάβα. Οι πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πιθανολογείται ότι τις προκάλεσαν οι κεραυνοί λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας που εκδηλώθηκε στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι φωτιές  σε Γραμματικό, Βαρνάβα και Μαραθώνα που επίσης προκλήθηκαν από κεραυνό.

Οι εστίες βρίσκονται στην περιοχή του Γραμματικού, όπως και στον Βαρνάβα, το Καλέντζι και Άνω Σούλι. Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί, οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν το ένα μέτωπο, στο Γραμματικό προς Καλέντζι. Η φωτιά σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική, που κινητοποίησε ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Χίο 

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα και σε δασική περιοχή των Καμπιών στη Χίο, πιθανότατα και αυτή από κεραυνό.  Η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό μερικό έλεγχο. Στην περιοχή επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Μέτρα προστασίας από κεραυνούς

-Βγαίνουμε αμέσως από θάλασσα
-Μακριά από πλαζ και χώρους που έλκουν τους κεραυνούς όπως δέντρα και δασικές εκτάσεις
-Σε περίπτωση που βρεθείτε σε χώρους θα αντιληφθείτε μερικά δευτερόλεπτα πριν την εκδήλωση του κεραυνού την λάμψη πρώτα και μετά τον κρότο από τον κεραυνό.

Διαφήμιση