Αρχική Special Topics Βάρη: 250 κεραυνοί σε 1 ώρα προκάλεσαν 6 πυρκαγιές (Βίντεο)

Βάρη: 250 κεραυνοί σε 1 ώρα προκάλεσαν 6 πυρκαγιές (Βίντεο)

Τη Βάρη “βομβάρδισαν” τουλάχιστον 250 κεραυνοί που έπεσαν σε διάστημα μιας ώρας νωρίς το πρωί του Σαββάτου 26/7  με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά σε 6 σημεία!  Η φωτιά έκαιγε στην κορυφή λόφου και η Πυροσβεστική που έσπευσε με ισχυρές δυνάμεις κατάφερε να την περιορίσει.

0
Κεραυνός Αττική
Διαφήμιση

 

Η Βάρη ξύπνησε το Σάββατο 26/8 από μια αλλόκοτη “συναυλία” αφού 250 κεραυνοί έπεσαν σε διάστημα μιας ώρας και προκάλεσαν πυρκαγιά σε έξι σημεία η οποία ευτυχώς περιορίστηκε με τη συνδρομή ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής. 

“Δεν είχαμε έναν κεραυνό, αλλά μια “ωριαία συναυλία” από κεραυνούς. Έπεσαν περίπου 270 από τις 5:30 μέχρι τις 6:30», περιέγραψε ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλώντας στο OPEN και επεσήμανε πως ξεκίνησαν έξι φωτιές σε δασικές περιοχές γύρω από την πόλη.

Βάρη φωτιά κεραυνοί

«Εγώ δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αλλά ακόμα και οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής δεν έχουν αντιμετωπίσει τέτοιο φαινόμενο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντέλλος.

Όπως έγινε γνωστό, στη Βάρη έπεφταν αλλεπάλληλοι κεραυνοί για μια ώρα τουλάχιστον  ενώ κάποιος από αυτούς προκάλεσε  πυρκαγιά. Μάλιστα υπήρξαν αναφορές και για εστίες σε παραπλήσιες περιοχές, όπως συνέβη και στα Πηγαδάκια Βούλας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στην πυροσβεστική, για πυρκαγιά στην περιοχή του Γραμματικού στον Μαραθώνα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ασθενής έστω βροχή που πέφτει από το πρωί του Σαββάτου στο Λεκανοπέδιο, αποτελεί βάλσαμο και αρωγό για τους πυροσβέστες καθώς θεωρείται ιδανικός τρόπος να σβήσουν οριστικά καντηλάκια και να περιοριστεί κάθε κίνδυνος αναζωπύρωσης. Σε κάθε περίπτωση τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν έχουν σταματήσει να πετούν πάνω από το Λεκανοπέδιο. 

Διαφήμιση