Αρχική Special Topics Πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη: Κάηκαν σπίτια σε Αετοχώρι και Πεύκα-Κίνδυνος για το Αγνάντια

Πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη: Κάηκαν σπίτια σε Αετοχώρι και Πεύκα-Κίνδυνος για το Αγνάντια

Αδιανόητες εικόνες καταστροφής φτάνουν από την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη που ξέσπασε ξημερώματα σε δασική έκταση, καθώς έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει κατευθυνθεί μέσα σε χωριά καίγοντας περιουσίες. Η φωτιά πέρασε και την Εγνατία Οδό!

 

0
Αλεξανδρούπολη νεο!!!!!!!!
Διαφήμιση

 

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έλαβε η πυρκαγιά στην  Αλεξανδρούπολη που ξέσπασε τα ξημερώματα  με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη τόσο με την πύρινη λαίλαπα όσο και με τους ανέμους που δεν προβλέπεται να εξασθενήσουν το επόμενο 24ωρο! Μεγάλος κίνδυνος μεταξύ των οικισμών της Αγνάντιας και της Άνθειας με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μεγάλη μάχη για να την περιορίσουν υπό αντίξοες συνθήκες!

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε προληπτική εκκένωση των χωριών Νίψα, Πεύκα και Αετοχώρι του δήμου Αλεξανδρούπολης προχωρούν Πολιτική Προστασία και Αστυνομία, αφού η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Συγκλονιστική είναι για την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, είναι η εικόνα από βίντεο που δημοσίευσε η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα www.evros-news.gr/

Μετά τα Πεύκα, τη Νίψα, το Αετοχώρι, δόθηκε εντολή εκκένωσης και μάλιστα άμεσης σε Λουτρά, Αγνάντια, Αρίστηνο και Δωρικό. Το μήνυμα  από το 112  ενημέρωσε τους κατοίκους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα χωριά τους και ο δήμος Αλεξανδρούπολης ήδη έχει διαθέσει λεωφορεία για αυτό τον σκοπό, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία.

Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα σε Αετοχώρι και Πεύκα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά στο Αετοχώρι και στο χωριό Πεύκα έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια όπου έχουν προκληθεί υλικές ζημιές τόσο σε οικίες όσο και σε αυτοκίνητα. Παράλληλα, κοντά σε σπίτια έχει φτάσει η φωτιά και στο χωριό Αγνάντια. Η φωτιά πέρασε το μεσημέρι την Εγνατία Οδό, όπου είχε διακοπεί από νωρίς η κυκλοφορία και κατευθύνεται νοτιοδυτικά, καθώς, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ.

Διαφήμιση