Αρχική Ειδήσεις ΟΦΥΠΕΚΑ:Ανοικτό και πάλι το φαράγγι της Σαμαριάς

ΟΦΥΠΕΚΑ:Ανοικτό και πάλι το φαράγγι της Σαμαριάς

Ανοίγει από σήμερα τις “πύλες” του στο κοινό το φαράγγι της Σαμαριάς, που είχε κλείσει υπό τον φόβο κατολισθήσεων, λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες, όπως έκανε γνωστό ο ΟΦΥΠΕΚΑ.

0
Φαράγγι Σαμαριάς κεντρική
Διαφήμιση

 

Αρχικά ο ΟΦΥΠΕΚΑ είχε αποφασίσει να επιτρέπει την είσοδο στο φαράγγι της Σαμαριάς στο κοινό,  αφού οι επισκέπτες υπέγραφαν υπεύθυνη δήλωση ότι εισέρχονται με δική τους ευθύνη. Εν συνεχεία αποσύρθηκε αυτή η πρόταση -σκέψη, το φαράγγι της Σαμαριάς έκλεισε προκειμένου να διενεργηθούν οι αυτοψίες την 21η Αυγούστου από την Περιφερειακή Μονάδα Κρήτης της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) και την 22α Αυγούστου από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με επικεφαλής τον Καθ. κ. Λέκκα, κατόπιν αιτήματος του ΟΦΥΠΕΚΑ, και παρουσία των στελεχών του.

Ως εκ τούτου, από την αυτοψία προέκυψε ότι τα επίπεδα ασφαλείας έχουν επανέλθει στα προ του σεισμού της 13ης Αυγούστου. Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του μονοπατιού από λιθοπτώσεις και το μονοπάτι είναι πλήρως προσβάσιμο. Κατόπιν των ανωτέρω, ο ΟΦΥΠΕΚΑ ενημερώνει ότι το φαράγγι της Σαμαριάς θα είναι προσβάσιμο για τους επισκέπτες από σήμερα, Πέμπτη 24 Αυγούστου, χωρίς την παροχή ατομικής υπεύθυνης δήλωσης.

Φαράγγι της Σαμαριάς 2

ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

 

Διαφήμιση