Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε ΟΑΚΑ:Το 4% της συνολικής ηλεκτρικής κατανάλωσης από φωτοβολταϊκά!

ΟΑΚΑ:Το 4% της συνολικής ηλεκτρικής κατανάλωσης από φωτοβολταϊκά!

0
ΟΑΚΑ
Διαφήμιση

 

Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος προβλέπει η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του ολυμπιακού αθλητικού κέντρου Αθηνών ΟΑΚΑ.
Με τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπέγραψε ο γενικός διευθυντής περιβαλλοντικής πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνος Δημόπουλος προβλέπονται αλλαγές σε ό,τι αφορά στην ανακαίνιση υφιστάμενων κατασκευών, στην προθήκη νέων, στην ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου, αλλαγές στα δίκτυα υποδομής και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων (πχ αντικατάσταση και αναβάθμιση του συνόλου του ηλεκτροφωτισμού των γηπέδων), αλλαγές σχετικά με την χρήση νερού και ενέργειας και για τα υγρά και στερεά απόβλητα.
Ενέργεια
Ειδικά σε ό,τι αφορά στην χρήση ενέργειας προβλέπονται τα εξής:
  • Η εκτιμώμενη ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται σε 3,13 γιγαβατώρες
  • Η κατανάλωση ενέργειας εντός των εγκαταστάσεων αφορά στην κάλυψη αναγκών όπως φωτισμός, ψύξη – κλιματισμός, παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, λειτουργίας συσκευών εμπορικών δραστηριοτήτων/εστίασης, λειτουργία ανελκυστήρων κλπ.

Επιπλέον στο κτίριο του τένις club στο ΟΑΚΑ προτείνετε να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πάνελ με επιφάνεια περί τα 300 m² με ετήσια παραγώμενη ηλεκτρική ενέργεια περί τις 120.000 kWh καλύπτοντας περίπου το 4% της συνολικής ηλεκτρικής κατανάλωσης.

Διαφήμιση