Αρχική COVID-19 Κορωνοϊός: Νέα παραλλαγή “Eris” φέρνει ο τουρισμός

Κορωνοϊός: Νέα παραλλαγή “Eris” φέρνει ο τουρισμός

Εισαγόμενη φαίνεται πως είναι η παραλλαγή “Eris” του κορωνοϊού που έκανε την εμφάνισή της στη χώρα μας, καθώς ο τουρισμός βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο απόγειό του. 

0
κορωνοιος
Διαφήμιση

“Καμπανάκι” ετοιμότητας για την παραλλαγή “Eris” κρούει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, η οποία παρουσιάζει τα συμπτώματα αυτής της μορφής του κορωνοϊού και επισημαίνει ότι δεν αποκλείεται να χρειαστεί νέα δόση εμβολίου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, εάν κάποιος νοσήσει τώρα από κορωνοϊό θα πρέπει να απομονωθεί και να μην βγαίνει έξω, για τέσσερις μέρες

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, μίλησε για τους λόγους της έξαρσης των κρουσμάτων της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, «Eris», λέγοντας πως “κύριος υπαίτιος” για την αύξηση αυτής είναι ο τουρισμός.
«Οφείλεται στους τουρίστες διότι στο εξωτερικό η παραλλαγή «Eris» βρίσκεται σε έξαρση. Σε εμάς (σ.σ. Ελλάδα) καλύπτει το 11% και ευτυχώς τα συμπτώματα συγκριτικά με τις άλλες παραλλαγές είναι πιο ήπια. Συγκριτικά με τα συμπτώματα, ξεκινάς με έναν ελαφρύ πονόλαιμομπούκωμααδυναμία αλλά ο πυρετός δεν υπάρχει ή υπάρχει για δύο εικοσιτετράωρα».
κορωνοϊός
Πηγή Εικόνας: mononews.gr

Νέα δόση εμβολιασμού φέρνει η παραλλαγή “Eris”

Επίσης, η Ματίνα Παγώνη είπε πως στα νοσοκομεία υπάρχει μία αύξηση νοσηλείας στις απλές κλίνες και όχι στις ΜΕΘ, επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά συνήθως έρχονται τα περιστατικά μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να προσέχουμε γιατί η μετάδοση σε αυτή την υποπαραλλαγή είναι αρκετά γρήγορη. Δηλαδή εάν νοσήσουμε θα πρέπει να προσέξουμε πολύ, να καθίσουμε δυο-τρεις μέρες σπίτι, να βάλουμε και τη μάσκα για να μην μεταδώσουμε».

Αναφορικά με τα μέτρα που ίσως παρθούν από τον Σεπτέμβρη εάν η αύξηση κρουσμάτων συνεχιστεί, η κ. Παγώνη είπε πως από Σεπτέμβρη που θα ανοίξουν τα σχολεία και θα μπούμε σε εσωτερικούς χώρους, τότε τώρα θα συζητηθούν πολλά ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο ενός επιπλέον εμβολιασμού.

«Η επιτροπή εμβολιασμού, βάσει των δεδομένων που θα έχουμε και τις οδηγίες από το εξωτερικό και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα αποφασίσει. Προσωπικά πιστεύω ότι όπως για τη γρίπη οπωσδήποτε έτσι και για τον κορωνοϊό, ο οποίος ποτέ δεν είπαμε ότι έφυγε, ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία νέα δόση εμβολιασμού», είπε αρχικά.

«Υπάρχει ένα ποσοστό αντισωμάτων (σ.σ από τα προηγούμενα εμβόλια) που έχουμε στον οργανισμό για αυτό και τώρα η αντιμετώπιση των παραλλαγών του είναι τελείως διαφορετική γιατί είναι κόσμος κατά 75% εμβολιασμένος δηλαδή με λίγα λόγια τα βοήθησαν πάρα πολύ».

Σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη, εάν κάποιος νοσήσει τώρα από κορωνοϊό θα πρέπει να απομονωθεί και να μην βγαίνει έξω, για τέσσερις μέρες και από εκεί και πέρα θα μπορεί- αφού όλα τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει- να συνεχίσει τις διακοπές του.

Διαφήμιση