Αρχική Special Topics Κεφαλονιά: Ισχυρές δυνάμεις στην Αγία Ειρήνη για την πυρκαγιά (Βίντεο)

Κεφαλονιά: Ισχυρές δυνάμεις στην Αγία Ειρήνη για την πυρκαγιά (Βίντεο)

Μαίνεται  στην Κεφαλονιά η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (13/8) στην Αγία Ειρήνη, με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται μέσω Κυλλήνης και Αράξου. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

0
fotia.webp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαφήμιση

 

Σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν στην Κεφαλονιά  για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αγία Ειρήνη, προκειμένου να συνδράμουν το έργο Πυροσβεστών και εθελοντών που δίνουν μάχη με τις φλόγες από το βράδυ της Κυριακής.

Σύνταξη:ecozen.gr

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά υπάρχουν κάποια δύσβατα σημεία, ενώ καίει αγροτικές εκτάσεις και δασικό κομμάτι.

Στην Κεφαλονιά για την πυρκαγιά στην Αγία Ειρήνη  επιχειρούν  32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα και αεροπορικώς από Άραξο 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Παράλληλα, συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Συγκινητική είναι η ανάρτηση της είδησης στην τοπική ιστοσελίδα kefaloniapress 

“Με το πρώτο φως του ήλιου σηκώθηκαν οι φύλακες άγγελοι του νησιού μας, τα δυο πετζετελ του αεροδρομίου, και επιχειρούν την κατάσβεση στα Ανιννάτα όπου χθες το βράδυ εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά”.

φωτια αγια ειρηνη 2
Στην #πυρκαγιά στην Αγία Ειρήνη Κεφαλονιάς επιχειρούν 32 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζ. τμήματος, 10 οχήματα, 5 Α/Φ & 1 Ε/Π ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα και αεροπορικώς από Άραξο 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6…

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 14, 2023

Το απόγευμα της Κυριακής πυρκαγιά ξέσπασε και στην Άρτα σε αγροτοδασική έκταση στον Νέο Συνοικισμό Λουτροτόπου. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 5 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Συναγερμός κατηγορίας 3 για τον κίνδυνο πυρκαγιάς 

230814 975x1024

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 3) για τις εξής περιοχές:

  • Αττική, Εύβοια & Σκύρο
  • Έβρο, Ροδόπη, Καβάλα, Χαλκιδική, Αργολίδα
  • περιοχές Κορινθίας, Βοιωτίας, Ξάνθης
  • νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου, Κυκλάδες, Σποράδες
Διαφήμιση