Αρχική Special Topics Έβρος: Νέα μηνύματα 112 – Πύρινα μέτωπα και σε Αρχαία Ολυμπία και...

Έβρος: Νέα μηνύματα 112 – Πύρινα μέτωπα και σε Αρχαία Ολυμπία και Μεσσηνία (Βίντεο)

 

Νύχτα θρίλερ προμηνύεται για το Σάββατο 26/8 με νέα μηνύματα 112 στον Έβρο και δεκάδες πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς μαίνονται οι πυρκαγιές στην Άνδρο και τις Λοκρές Φθιώτιδας και ξέσπασαν νέα σε Αρχαία Ολυμπία (Λάσδικα)  και Μεσσηνία (Λαδά).

0
Δάσος Δαδιάς!!!!!!!!!!!!
Διαφήμιση

Μάχη με νέα πύρινα μέτωπα και τις αναζωπυρώσεις, για ακόμη ένα συνεχόμενο 24ωρο, δίνουν οι πυροσβέστες στον Έβρο., όπου στέλνονται μηνύματα 112 , αλλά και σε δεκάδες άλλα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο ήχος των πυροσβεστικών αεροσκαφών και η αγωνία του κόσμου για όσα συμβαίνουν στη χώρα, έχουν αλλοιώσει ακόμη και τη (σημερινή)  παραμονή του Αγίου Φανουρίου μια ημέρα προς το τέλος του καλοκαιριού που παραδοσιακά σε όλα τα χωριά γίνονται υπαίθριες λειτουργίες και μοιράζονται Φανουρόπιτες.

Το φετινό καλοκαίρι δεν θυμίζει την ανεμελιά των προηγούμενων χρόνων διότι και στις περιοχές που δεν υπάρχουν φωτιές επικρατεί μια παγωμάρα στους ανθρώπους, μια θλίψη, αλλά και μια οργή. Στις συνθήκες αυτές, εκατοντάδες άνθρωποι στον Έβρο απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και χιλιάδες σε ολόκληρη τη χώρα παρακολουθούν αποσβολωμένοι τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα που μοιάζουν σχεδόν με πολεμικά ανακοινωθέντα.

Μηνύματα 112 στον Έβρο 

Το τελευταίο μήνυμα 112 για εκκένωση εστάλη στις 17:51 για τις περιοχές Ατάρνη και Πλάκα και νωρίτερα, στις 16:30, οι κάτοικοι έλαβαν ειδοποίηση για εκκένωση του χωριού Αύρα.

Στο τελευταίο 112 αναφέρονται τα εξής: «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Ατάρνη και Πλάκα απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη»

Μήνυμα 112 στάλθηκε και στη Ροδόπη

Δάσος Δαδιάς: Δραματική έκκληση από το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας

Κραυγή αγωνίας απηύθυνε  το μεσημέρι το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας που συνεδρίασε στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου  Δαδιάς-Λευκίμης, πριν καν αρχίσει η νέα αποστολή μηνυμάτων από το 112 για τα πύρινα μέτωπα, για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο μέτωπο της φωτιάς του δάσους Δαδιάς. Όπως γράφει το evros-news.gr   όπως επισημάνθηκε μετά την συνεδρίαση, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, σε κάποιες αντιπυρικές ζώνες οι φλόγες ξεφεύγουν και αν μετά την ακατοίκητη Κοτρωνιά η φωτιά κατευθυνθεί προς Γιαννούλη και άλλες περιοχές του Σουφλίου η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη. Αυτή την στιγμή μπορεί τα χωριά της Δαδιάς και της Λευκίμης να μην κινδυνεύουν, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί αν δεν ελεγχθούν γρήγορα τα μέτωπα. Κυρίως στην πλευρά της Λευκίμης υπάρχον αναζωπυρώσεις στα καμένα.

Τεράστια κινητοποίηση στην Άνδρο

Ανδρος πυροσβεστικά λιμάνι

Την ίδια στιγμή, τεράστια είναι η κινητοποίηση στην Άνδρο με τις δυνάμεις να ενισχύονται και με γαλλικά πληρώματα που έφτασαν στο νησί με το πλοίο Θεολόγος. Συνολικά μεταφέρθηκαν από τη Ραφήνα οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερα γαλλικά μαζί με εθελοντές πυροσβέστες από τον δήμο Βύρωνα. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Enandro.gr νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου στην τοποθεσία «Αγία Μαρίνα» κοντά στο μέτωπο που είχε ξεσπάσει στο Βιτάλι η φωτιά εγκλώβισε την υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και ο οδηγός αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει μέσα από τις φλόγες που είχαν κυκλώσει το σημείο. Αποτέλεσμα ήταν η υδροφόρα να καεί.  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς από τις τις 10 το πρωί.  Το νησί βρέθηκε στο επίκεντρο της «ξηρής καταιγίδας»,  με την περιοχή να πλήττεται από πάρα πολλούς κεραυνούς τις τελευταίες ώρες.

Πυρκαγιά από κεραυνό και σε δύσβατη περιοχή στην Αρχαία Ολυμπία

Πυρκαγιά ξέσπασε μετά τις 3 το μεσημέρι σε δύσβατο σημείο στην περιοχή της κοινότητας Λάσδικα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επι τόπου έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη, με επτά οχήματα και 15 πυροσβέστες. Η φωτιά καίει σε δύσκολα προσπελάσιμη περιοχή και έχουν κληθεί δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα για να φτάσουν στις εστίες.
Σύμφωνα με το iliaive.gr, η πυρκαγιά προκλήθηκε από κεραυνό και μαίνεται σε έκταση που δεν είχε καεί στις πυρκαγιές του 2021 Πυρκαγιά ξέσπασε μετά από κεραυνό που έπεσε και  στην περιοχή της Σμέρνας του δήμου Ζαχάρως. Προς την περιοχή κινούνται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Κρέστενα και τον Πύργο.

Διαφήμιση