Αρχική Special Topics Έβρος: Μήνυμα 112 για εκκένωση του χωριού Αύρα-Μέτωπο και στις Λοκρές Φθιώτιδας...

Έβρος: Μήνυμα 112 για εκκένωση του χωριού Αύρα-Μέτωπο και στις Λοκρές Φθιώτιδας (Βίντεο)

Οι πληγές στον Έβρο παραμένουν ανοιχτές από τα πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν το καταστροφικό τους έργο ενώ με μήνυμα 112 εκκενώθηκε το χωριό Αύρα, με ισχυρές δυνάμεις να επιχειρούν και στις Λοκρές Φθιώτιδας 

0
Εβρος φωτιά Αύρα
Διαφήμιση

Μήνυμα 112 ήχησε στο χωριό Αύρα στον Έβρο, ενω σε άλλο μέτωπο στις Λοκρές Φθιώτιδας μαίνεται πυρκαγιά με ισχυρό αντίπαλο τους δυνατούς ανέμους.

Σύνταξη: ecozen.gr

Μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις, για ακόμη ένα συνεχόμενο 24ωρο, δίνουν οι πυροσβέστες στον Έβρο. Το απόγευμα του Σαββάτου, 26/8 στις 16:30, εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση του χωριού Αύρα.

Ειδικότερα, σε αυτό αναφέρονται τα εξής: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αύρα απομακρυνθείτε προς Κομοτηνή».

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Λεπτοκαρυά μετατοπίζονται οι δυνάμεις κατάσβεσης συμπεριλαμβανομένων τριών προωθητήρων γαιών του στρατού κι ενός φορτωτή, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς το βόρειο δασικό σύμπλεγμα. Οι φλόγες καίνε δρυοδάσος αλλά με το πύρινο μέτωπο να κινείται κόντρα στον αέρα. Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα τελευταία ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών στον Έβρο με τα άλλα δύο να εντοπίζονται στη Δαδιά και τις Τρεις Βρύσες. Στο τελευταίο μέτωπο, 30 υλοτόμοι με το προσωπικό του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά ώστε να μην περάσει προς το Καταφύγιο Άγριας Ζωής που υπάρχει εκεί.

Φωτιά και στις Λοκρές Φθιώτιδας

Λοκριές Φθι'ωτιδα φωτιάΗ φωτιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή – χαράδρα – νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση στη θέση Γκάτζα του δήμου Λοκρών στη Φθιώτιδα και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Λοκριές 2

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο – χαράδρα – και είναι δύσκολα προσβάσιμη. Ωστόσο στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις όπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη. Υπάρχει συνδρομή και από υδροφόρες ΟΤΑ.

Διαφήμιση