Αρχική Ειδήσεις ΕΟΤ: Συστήνει την Πελοπόννησο στους Σέρβους ταξιδιώτες

ΕΟΤ: Συστήνει την Πελοπόννησο στους Σέρβους ταξιδιώτες

0
πελοποννησος1
Διαφήμιση

“Ψήφο εμπιστοσύνης” στην Ελλάδα δίνουν οι Σέρβοι ταξιδιώτες, πρώτη επιλογή των οποίων αποτελεί η Βόρεια Ελλάδα. Η υπηρεσία ΕΟΤ Σερβίας αποφάσισε να ανοίξει τους ορίζοντες, “συστήνοντας” και άλλους ελληνικούς προορισμούς της χώρας μας, γνωρίζοντάς τους και την Πελοπόννησο.

Για τον λόγο αυτόν, η Υπηρεσία ΕΟΤ Σερβίας, επιδιώκοντας να προβάλει και άλλους ελληνικούς προορισμούς στη σερβική αγορά, υλοποίησε από τις 16 έως τις 20 Ιουλίου δημοσιογραφικό ταξίδι (press trip) στην Πελοπόννησο για τη Σέρβα δημοσιογράφο, Ivana Dukcevic.

καρδαμυλη

Η I. Dukcevic στην Μεσσηνιακή Μάνη

Το press trip διοργανώθηκε από κοινού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του ΕΟΤ για την προώθηση των λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών και των ειδικών μορφών τουρισμού που αυτοί προσφέρουν, καθώς και την ανάδειξη της πολυποίκιλης ελληνικής ενδοχώρας.

Κατά την παραμονή της στην περιοχή, η δημοσιογράφος επισκέφθηκε την Καλαμάτα, την Μάνη, την Σπάρτη και τον Μυστρά, ξεναγήθηκε σε ορισμένους από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς τόπους, όπως την Αρχαία Μεσσήνη, το κάστρο της Μονεμβασιάς και την κατοικία του Πάτρικ Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη, ενώ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και τις θεματικές μορφές τουρισμού της περιοχής (γαστρονομικός, θρησκευτικός, τουρισμός υπαίθρου).

μεσσηνη

Η Σέρβα δημοσιογράφος επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης (© Ivana Dukcevic)

Η I. Dukcevic διαχειρίζεται τη δημοφιλή ταξιδιωτική ιστοσελίδα umetnostputovanja.rs, ενώ παράλληλα συνεργάζεται ως ταξιδιωτική συντάκτρια με τη σερβική έκδοση του National Geographic Magazine/online edition, το PULSE Online και το RTS 2.

 

 

 

Διαφήμιση