Αρχική Ειδήσεις Σε “καθεστώς” καύσωνα η χώρα μας- Η κορύφωσή του τις επόμενε ημέρες

Σε “καθεστώς” καύσωνα η χώρα μας- Η κορύφωσή του τις επόμενε ημέρες

Σε “καθεστώς” καύσωνα υπεισέρχεται από σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουλίου η χώρα μας, ενώ όπως όλα δείχνουν, η παρατεταμένη ζέστη ήρθε για να μείνει!

0
καύσωνας
Πηγή Εικόνας: voliotaki.gr
Διαφήμιση

Από σήμερα ξεκινάει ο πρώτος φετινός καύσωνας που θα είναι μάλιστα πολυήμερος, ενώ περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες με κορύφωση του καύσωνα την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ξεκινά ο καύσωνας – Παρασκευή και Σάββατο ο «σκληρός πυρήνας», τι αναμένεται από την Κυριακή (διάγραμμα και χάρτες)

Υψηλές όμως θα είναι και οι ελάχιστες θερμοκρασίες.  Μικρή υποχώρηση αλλά με πάλι με υψηλές θερμοκρασίες από την Κυριακή, που την κατάσταση θα βοηθήσει από το βράδυ το βοριαδάκι. Λίγο ακόμα θα υποχωρήσει η θερμοκρασία τη Δευτέρα, όμως πολύ πιθανόν από την Τρίτη και από τα δυτικά να ανέβει και πάλι. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα σημειωθούν οι θερμοκρασίες της Παρασκευής και του Σαββάτου τη νέα εβδομάδα. Μάλιστα στο Αιγαίο θα ενισχυθούν και λίγο οι άνεμοι Κυριακή και Δευτέρα, θα δροσίσουν όμως θα αυξήσουν και τους κινδύνους εξάπλωσης πυρκαγιών.

Σε “καθεστώς” καύσωνα

Πιο αναλυτικά για σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουλίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά με μέγιστες τιμές

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 38 βαθμούς Κελσίου.

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και στο εσωτερικό της Στερεάς και της Θεσσαλίας τους 40 βαθμούς Κελσίου.

γ. στη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 και στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Καυσωνας Αθήνα! Σύνταγμα

Σε εγρήγορση ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας για καύσωνα και εκδήλωση πυρκαγιών

Η ζέστη αναμένεται να είναι αφόρητη, αφού η χώρα μας υπεισέρχεται σε “καθεστώς” καύσωνα, με τον υδράργυρο να παίρνει την ανιούσα και να εκτοξεύεται την Παρασκευή και το Σάββατο στους 44 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας για αυτό και ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας οφείλει να βρίσκεται σε εγρήγορση, όπως ξεκαθάρισε ο Βασίλης Κικίλιας, μετά τη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 11 Ιουλίου στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα πάντως με τους μετεωρολόγους  το μελτέμι που θα έρθει από την Κυριακή 16 Ιουλίου, θα φέρει και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς. Ο υπουργός, Β.Κικίλιας μετά τη διυπουργική σύσκεψη προκειμένου να ελέγξει αν ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας είναι σε ετοιμότητα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι κάθε υπουργείο θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις ενώ κάλεσε πολίτες και αρμόδιους φορείς να είναι σε εγρήγορση.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας απηύθυνε ήδη αυστηρή σύσταση στους εργοδότες, για μείωση και παύση εργασιών μεταξύ 10 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα, ενώ το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες για τα μέτρα προφύλαξης, συστήνοντας μεταξύ άλλων περιορισμό των μετακινήσεων.

Διαφήμιση