Αρχική Special Topics  Ρόδος: Πύρινος εφιάλτης στο νησί των Ιπποτών – Νέες εκκενώσεις χωριών

 Ρόδος: Πύρινος εφιάλτης στο νησί των Ιπποτών – Νέες εκκενώσεις χωριών

Η Ρόδος ζει αδιανόητες στιγμές καθώς ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζει το καταστροφικό  του έργο,  ενώ απεγκλωβίστηκαν εκατοντάδες πολίτες!  Επιπλέον λίγο  από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 22/7 εκκενώθηκαν τα χωριά  Πεύκο, Λίνδο και Κάλαθο

0
Ρόδος πυρκαγιά εθελοντές
Διαφήμιση

Η Ρόδος  ζει τις χειρότερες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών από τη στιγμή που ο πύρινος εφιάλτης περικύκλωσε το νησί των Ιπποτών προκαλώντας μεγάλες καταστροφές που θα φανούν με το πρώτο φώς της μέρας. Ήδη στάλθηκε μήνυμα απο το 112 να εκκενωθούν και τα χωριά Πεύκοι, Λίνδο, Κάλαθο.

Σύνταξη: ecozen.gr

Η κατάσταση που βρίσκεται εδώ και ώρες εκτός ελέγχου και καίει ο,τι βρει στο πέρασμά της, πλησιάζει τώρα τα χωριά Πεύκοι, Λίνδο και Κάλαθο και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε η εκκένωσή τους.

ΡΟΔΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Εκατοντάδες  κάτοικοι και τουρίστες μέσα σε ελάχιστα λεπτά μετατράπηκαν σε φιλοξενούμενους πλοίων που κατέκλυσαν το λιμάνι για να δώσουν προσωρινή  στέγη σε εκατοντάδες ανθρώπους, ντόπιους και ξένους.

Άνοιξαν τα στρατόπεδά\α για τη φιλοξενία των πολιτών

Ο Ελληνικός Στρατός στην Ρόδο προχωρά στο άνοιγμα των στρατοπέδων προχωρά  προκειμένου να φιλοξενηθούν  κάτοικοι  και τουρίστες που εγκατέλειψαν τα σπίτια και τα ξενοδοχεία που διέμεναν για να ξεφύγουν από την φωτιά στην Ρόδο.

Ένα από τα στρατόπεδα που ανοίγουν είναι αυτό της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών στην περιοχή Κάλαθος της Ρόδου.

Ρόδος πλοία μεταφορά

Σημειώνεται πως τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία έχουν δεσμευτεί στο λιμάνι της Ρόδου προκειμένου να φιλοξενηθούν οι απεγκλωβισθέντες από τις περιοχές όπου μαίνεται η πυρκαγιά σε περιοχές του νησιού. Πρόκειται για τα Παναγία Σκιαδανη (600 ατομα), Δωδεκανησος Εξπρές (347 ατομα) και Blue Star Chios (300 άτομα). Σύνολο 1247 άτομα.

Επίσης έχουν εξασφαλιστεί μέσω της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού 70 τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά τουριστών όπου χρειάζεται.

Σχετικά με τη φιλοξενία και διατροφή πολιτών που επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά στη Ρόδο, σε συνεννόηση με Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ρόδου έχουν διατεθεί για φιλοξενία και διατροφή πολιτών που απομακρύνθηκαν νωρίτερα προληπτικά από τα ξενοδοχεία τους, οι παρακάτω συνεδριακού χώροι ξενοδοχείων.

Συνολικά μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί 3.190 άτομα:

  • SHERATION RODOS RESORT—– 250
  • VERGINA—-400
  • AMATHUS—-70
  • RODOS PALACE—-1500
  • MEDITERRANEAN—-150
  • PARADISE RESORT- ELA RESORT—-300
  • OLYMPIC PALACE—–300
  • KRESTEN PALACE—150
  • EDEN ROC —70

Όπως είναι γνωστό, μεταβαίνει στη Ρόδο κυβερνητικό κλιμάκιο με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντή Γραφείου Πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή Χρήστο Τριαντόπουλο και την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη. Στο νησί βρίσκεται ήδη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα, νέο μήνυμα εστάλη από το 112 λίγο μετά τις 22:00 στους κατοίκους των περιοχών Κιοτάρι και Γεννάδι. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να μετακινηθούν προς την περιοχή Πλημμύρι της Ρόδου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχο Βασίλειο Βαθρακογιάννη όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον κ.Βαθρακογιάννη στο Γεννάδι υπάρχουν αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες με τουρίστες οι οποίες και θα πρέπει να εκκενωθυούν.

Διαφήμιση