Αρχική Special Topics Ρόδος: Για 5η μέρα σαρώνει η πύρινη λαίλαπα

Ρόδος: Για 5η μέρα σαρώνει η πύρινη λαίλαπα

Η Ρόδος για  5η συνεχή μέρα σαρώνεται από την πύρινη λαίλαπα, ενώ τη νύχτα εκκενώθηκε το χωριό Λάερμα.  Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές.

0
ΡΟΔΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
Διαφήμιση

Η Ρόδος βρίσκεται αντιμέτωπη με την πύρινη λαίλαπα εδώ και αρκετά 24ωρα ενώ το πρωί του Σαββάτου 22/7  ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, ενώ έχουν ενισχυθεί με πεζοπόρα τμήματα και οχήματα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

ΦΩΤΙΆ ΡΟΔΟΣ!!!!!!!

Το βασικό μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στο φράγμα του Γαδουρά και στο χωριό Λάερμα. Για να αποτραπεί η είσοδος της φωτιάς στα Λάερμα δόθηκε σκληρή μάχη στη διάρκεια της νύχτας και οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν την είσοδο της φωτιάς στο χωριό το οποίο ως γνωστόν εκκενώθηκε χθες το βράδυ για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι κάτοικοί του.

Γ. Χατζημάρκος: Η μάχη συνεχίζεται

Σε ανάρτησή του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρει:

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, το Συντονιστικό ‘Οργανο βρέθηκε στη Λάρδο. Μετά την ενημέρωση από τον Ταξίαρχο του Πυροσβεστικού Σώματος, επικεφαλής του επιχειρησιακού σκέλους στο πύρινο μέτωπο, πάρθηκαν οι αποφάσεις που οι συνθήκες απαιτούσαν και στις 02:00 επέστρεψαν όλοι στην ολονύκτια δουλειά. Ενισχύθηκαν περαιτέρω τα εναέρια μέσα που επιχειρούν με το πρώτο φώς της ημέρας, ενισχύθηκαν και οι επίγειες δυνάμεις με προσωπικό απο Αθήνα, Θεσ/κη και Σλοβακία και ο αγώνας συνεχίζεται.

Αρτοποιός στον ΣΚΑΪ 100,3 για τη φωτιά στη Ρόδο: Δεν θα τεθεί εύκολα υπό έλεγχο

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι πρόκειται για δύσκολη επιχείρηση η οποία είναι σε εξέλιξη, καθώς δημιουργήθηκαν διάφορα προβλήματα στο βόρειο κομμάτι και ο έντονος αέρας κατέβασε τη φωτιά προς τα Λάερμα, γι’ αυτό και εστάλη το μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του χωριού.

Πρόσθεσε ότι το μέτωπο τώρα κινείται έξω από τα Λάερμα προς τα ανατολικά του νησιού της Ρόδου. Ο κ. Αρτοποιός επισήμανε ότι οι εναέριες και οι επίγειες δυνάμεις έδρασαν αδιάλειπτα. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν θα την θέσουμε υπό έλεγχο τόσο εύκολα γιατί υπάρχουν Β-ΒΔ άνεμοι έντασης 6-7 Μποφόρ», ενώ σημείωσε ότι η φωτιά δημιουργεί τη δική της δυναμική κάτι που δυστυχώς παρουσιάστηκε και χθες το βράδυ.

Δεν είναι ανεξέλεγκτη  η φωτιά στη Ρόδο, αλλά είναι αρκετά δύσκολη, πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι η πυροσβεστική καλείται να αντιμετωπίσει 50-60 πυρκαγιές καθημερινά, εκτός των αστικών περιστατικών. «Όλη η δύναμη του πυροσβεστικού σώματος βρίσκεται στις επάλξεις, οι πυροσβέστες μας είναι κουρασμένοι και καταβεβλημένοι από το rotation. Δεν υπάρχουν άδειες στο πυροσβεσιτκό σώμα».

Σύμφωνα με το rodiaki.gr στο νησί των Δωδεκανήσων έφτασαν 25 πυροσβέστες, αεροπορικώς, από την Θεσσαλονίκη και 20 πυροσβέστες από την Αττική, ενώ το πρωί φτάνουν ακτοπλοϊκώς 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 οχήματα. Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Πηγή: rodiaki.gr

Διαφήμιση