Αρχική Ειδήσεις Ρόδος: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά εκκενώνονται χωριά

Ρόδος: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά εκκενώνονται χωριά

Η Ρόδος βρίσκεται αντιμέτωπη με ανεξέλεγκτη πυρκαγιά με αποτέλεσμα να εκκενώνονται και άλλα χωριά και εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους και τουρίστες να μεταφέρονται με πούλμαν σε ασφαλείς προορισμούς.

0
Ρόδος πυρκαγιά νέο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαφήμιση

 

Η Ρόδος βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού καθώς η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά οδήγησε στην εκκένωση των περιοχών Ασκληπιείο και Κιοτάρι  με κατεύθυνση προς Γεννάδι. Νωρίτερα, με μήνυμα που στάλθηκε μέσω του 112,  ζητήθηκε η εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα.

Σύνταξη: ecozen.gr

Rodos Village εκκενώθηκε

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, γίνεται η εκκένωση δύο ξενοδοχείων, του Lindian Village και Rodos Village στο Κιοτάρι. Στα ξενοδοχεία βρίσκονται πάνω από 30 λεωφορεία ώστε να μεταφέρουν τους τουρίστες σε ασφαλέστερη περιοχή και σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Η φωτιά στη Ρόδο εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Ωστόσο, η προσπάθεια κατάσβεσης είναι τεράστια, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Το μέτωπο των Λαέρμων αναζωπυρώθηκε. Η φωτιά έχει περάσει τον κεντρικό δρόμο και μετακινείται προς Λάρδο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Από αέρος συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, αλλά και το ελικόπτερο Mi-26, που έστειλε στην Ελλάδα, η Ιορδανία, για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται ακόμη περισσότερο. Ήδη έφτασαν στο νησί 32 πυροσβέστες από Σλοβακία και 13 πυροσβεστικά οχήματα με το πλήρωμά τους από Ρουμανία, καθώς και 25 πυροσβέστες από την Θεσσαλονίκη.

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 3 πλωτά του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή Λίνδου – Λάρδου, 1 πλωτό του Λιμενικού, 1 ασθενοφόρο της ακτοφυλακής και ιδιωτικά αεροσκάφη στο λιμάνι της Ρόδου για να συνδράμουν, εφόσον απαιτηθεί, λόγω της πυρκαγιάς.

Έκκληση προς τους πολίτες έκανε ο Ερυθρός Σταυρός Ρόδου, καθώς χρειάζονται φαρμακευτικά υλικά.

Ερυθρός Σταυρός ΡόδουΕιδικότερα χρειάζονται:

  • Βαζελινούχες και αποστειρωμενες γάζες
  • Αλοιφές εγκαυμάτων
  • φυσιολογικό ορό 500ml
  • Ελαστικούς επιδέσμους
  • tears natural οφθαλμολογικές σταγόνες
  • Επίσης Ισοτονικά φακελάκια, μπάρες δημητριακών, σπαστους καφέδες

Αυτά μπορούν όσοι πολίτες θέλουν να τα προωθήσουν στις αποθήκες του Ερυθρού στο παλιό νοσοκομείο Τηλ.επικοινωνίας: 6937010482

Εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και συνεχούς ενημέρωσης του κοινού, γνωστοποιεί ότι, εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί κοντά στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης, τέθηκε εκτός ο ΘΗΣ (Θερμοηλεκτρικός Σταθμός) Ν. Ρόδου και κρίθηκε αναγκαίο να προγραμματισθούν για σήμερα, Σάββατο 22 Ιουλίου 2023, έως το βράδυ, εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας έως 1 ώρα, με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος.

Στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της Ρόδου, ο ΔΕΔΔΗΕ παρακαλεί θερμά τους καταναλωτές να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά για τις ώρες αιχμής 12:00 – 15:00 και 17:00 – 22:00.

Τις συγκεκριμένες ώρες, συστήνεται:

Να αποφεύγεται η χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να μετατίθεται κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής)

Να ρυθμίζεται η θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.

Η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια των ακραίων αυτών καιρικών συνθηκών, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και τους ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή τους στις προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος.

Εκτός λειτουργίας τα φανάρια στην εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου

αρχείο λήψης

Έκκληση των Αρχών στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί καθώς δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες σε μεγάλο τμήμα της Ρόδου

Η ανακοίνωση:

Οι φωτεινοί σηματοδότες κατά μήκος της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου, τίθενται σταδιακά εκτός λειτουργίας, λόγω της αναγκαίας και ελεγχόμενης διακοπής της ρευματοδότησης από τον ΔΕΔΔΗΕ και όχι λόγω βλαβών.

Οι εκ περιτροπής διακοπές της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είναι επιβεβλημένες εκ των συνθηκών, για την σταθερότητα του Δικτύου Υψηλής Τάσης και προκειμένου να αποφευχθεί γενικευμένο blackout.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση (πινακίδες κυκλοφορίας), να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Πηγή:rodiaki.gr

Διαφήμιση