Αρχική Special Topics Μητέρα έγινε ο “αρσενικός” γορίλας Sully που γέννησε!

Μητέρα έγινε ο “αρσενικός” γορίλας Sully που γέννησε!

Μία τεράστια έκπληξη περίμενε το προσωπικό ενός ζωολογικού κήπου στο Οχάιο, όταν ένας γορίλας που επί τέσσερα χρόνια πίστευαν ότι ήταν αρσενικός γέννησε.

0
γορίλας
Διαφήμιση

Οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου έτριβαν τα μάτια τους όταν ανακάλυψαν ότι ο αρσενικός γορίλας έγινε …μητέρα!

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως “ξεγελάστηκαν” για τόσο διάστημα, θεωρώντας  ότι ο γορίλας που φιλοξενούσαν επί τέσσερα χρόνια και ήταν αρσενικός εν τέλει γέννησε. Ο ζωολογικός κήπος Columbus αποκάλυψε ότι η Sully, η οποία κατοικεί εκεί από το 2019, ανακαλύφθηκε με το μωρό της πριν από λίγες ημέρες.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου ανέφεραν σε μια ανάρτηση στο blog τους ότι το μωρό «φαίνεται να είναι υγιές» και ότι η Sully είναι εξαιρετική μητέρα. Πρόσθεσαν ότι η Sully ήταν πάντα καλά στην υγεία της, επομένως δεν χρειάστηκε ποτέ εξέταση, κάτι που οδήγησε στο μπέρδεμα.

Η γέννηση «ήταν απροσδόκητη, αλλά συναρπαστική για την ομάδα φροντίδας και σημαντική για τη διατήρηση ενός κρίσιμα απειλούμενου είδους», ανέφεραν σε ανάρτησή τους. Οι ίδιοι δεν είχαν υποψιαστεί κάτι μέχρι που είδαν το «αρσενικό» να θηλάζει το μωρό. «Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το φύλο των νεαρών γορίλων», είπαν. Στα οκτώ της χρόνια, η Sully ήταν αρκετά μεγάλη για να αναπαραχθεί, αλλά ακόμα πολύ μικρή για να δείχνει εμφανή σημάδια του φύλου της, πρόσθεσαν.
γοριλας θηλυκος

Ο ζωολογικός κήπος είπε ότι θα πραγματοποιήσει τεστ DNA για να προσδιορίσει τον πατέρα. Η Sully ζει μαζί με τον Mac, 39 ετών, και δύο νεότερα αρσενικά, τον Kamoli, 10 ετών, και τον JJ, έξι ετών. Και παρά το μπέρδεμα με τη Sully, οι υπεύθυνοι δηλώνουν σίγουροι για το φύλο της νέας άφιξης. “Είναι κορίτσι! Η ομάδα μας το επιβεβαίωσε οπτικά και με φωτογραφίες που στάλθηκαν σε ειδικούς”.

Αυτό που μένει τώρα να ανακαλύψουν είναι ποιος πραγματικά αρσενικός γορίλας “αποπλάνησε” τη Sully.

Διαφήμιση