Αρχική Special Topics Ρεκόρ: Το Ελαφονήσι πρωταθλητής θερμοκρασίας με 44, 2 ° C (Βίντεο)

Ρεκόρ: Το Ελαφονήσι πρωταθλητής θερμοκρασίας με 44, 2 ° C (Βίντεο)

Το Ελαφονήσι είναι το νησί που σημείωσε ρεκόρ θερμοκρασίας με 44,2 ° C, βρίσκεται στην Κρήτη και φυσικά είναι  ένας από τους διάσημους προορισμούς της Ελλάδας!

0
Ελαφονήσι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαφήμιση

Το Ελαφονήσι στα Χανιά της Κρήτης κατέγραψε ρεκόρ θερμοκρασίας και γράφει τη δική του ιστορία και ως προς τις υψηλές θερμοκρασίες αφού το θερμόμετρο έδειξε 44,2 βαθμούς! Συγκεκριμένα στο Ελαφονήσι καταγράφηκε θερμοκρασία 44,2, στο Πετροκεφάλι Μοιρών 44,1, στη Σίβα Ηρακλείου 43,8, στη Λέντα Ηρακλείου 42,8.

Σύνταξη: ecozen.gr

Επίσης στη Μεγαλόπολη – Ψαθί 42,3. στην Πλώρα Ηρακλείου 42,2, στην Ωλένη Ηλείας 42,1 και στη Γόρτυνα Ηρακλείου 41,9 βαθμοί Κελσίου.

Όλα αυτά σε μια ημέρα που καταγράφηκαν αρκετά ρεκόρ στη χώρα εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών με διάρκεια και τη νύχτα . Ο καιρός  ήταν  «καυτός» και ξηρός από άκρη σε άκρη της  Ελλάδας. Αν και υπάρχουν  κάποιες περιοχές, όπως η Λάρισα που συνήθως παίρνει… χρυσό μετάλλιο στις θερμοκρασίες,  ωστόσο  το Σάββατο 15/7  υπήρξε μια μεγάλη εξαίρεση. Η Κρήτη όχι απλά πήρε την πρωτιά, αλλά καταγράφηκε ως το νησί με τις υψηλότερες θερμοκρασίες  της χώρας.

Πιο αναλυτικά, έξι περιοχές της Κρήτης ήταν ανάμεσα στις 8 θερμότερες. Οι πέντε από αυτές ήταν στο Ηράκλειο, μόλις μία ήταν στα Χανιά και αυτή πήρε την πρώτη θέση!  Μάλιστα δεν πρόκειται για κάποια περιοχή μακριά από τη θάλασσα, αλλά για μια παραλία. Το Ελαφονήσι στα Χανιά έπιασε το Σάββατο 15/7  στις 17:00 τους 44,2 βαθμούς Κελσίου κερδίζοντας… οριακά το 44,1 που έγραψε το θερμόμετρο σε περιοχή των Μοιρών στο Ηράκλειο.

ΜΕΤΕΟ Χάρτης καύσωνα 15 Ιουλίου 2923

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr πέρα από  το Ελαφονήσι των ρεκόρ, οι μέγιστες θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς. 33 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμών, εκ των οποίων οι 7 κατέγραψαν μέγιστες άνω των 42 βαθμών Κελσίου, ενώ στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες ξεπέρασαν τους 44 βαθμούς Κελσίου.

 

Διαφήμιση