Αρχική Ειδήσεις Προειδοποίηση meteo: Έρχεται καύσωνας

Προειδοποίηση meteo: Έρχεται καύσωνας

Μπορεί το καλοκαίρι να άργησε φέτος να μας δείξει το πρόσωπό του, ωστόσο φαίνεται ότι από εδώ και ύστερα κάνει δυναμικό come back, επιδεικνύοντας την παρουσία του ο πρώτος καύσωνας.

0
Καύσωνας
Eurokinissi
Διαφήμιση

Ήδη, η θερμοκρασία σε όλες τις περιοχές της χώρας έχει αρχίσει να ανεβαίνει. Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού βρίσκεται προ των πυλών!

Η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council κατηγοριοποιεί επιχειρησιακά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες,  6 μεγάλες Ελληνικές πόλεις . Σύμφωνα με την εν λόγω κατηγοριοποίηση, την Παρασκευή 07/07 αναμένονται θερμοκρασιακές συνθήκες Κατηγορίας 2 για τις πόλεις των Αθηνών και της Λάρισας. Προβλέπονται λοιπόν κίνδυνοι για την υγεία λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις και μέτρα.

Προ των πυλών ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα έως την Παρασκευή 07/07, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr. Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι πλέον γεγονός.

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 37-38°C, τόσο σε ηπειρωτικές όσο και σε νησιωτικές περιοχές. Η μικρή ενίσχυση του μελτεμιού το Σάββατο 08/07 θα συμβάλει στη πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών κατά 1 έως 2°C.

Δείτε και τους σχετικούς χάρτες:

 

χαρτες καιρος

χαρτες καιρος1

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, την Πέμπτη ο άστατος καιρός περιορίζεται και η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμα και στους 36 με 38 βαθμούς και σε συνδυασμό με το μελτέμι αυξάνει ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Οι ίδιες ζεστές θερμοκρασίες θα ισχύσουν και την Παρασκευή. Με αυτόν τον καιρό θα φτάσουμε και στο Σαββατοκύριακο, σημειώνει ο μετεωρολόγος του OPEN, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού έφτασε.

Διαφήμιση