Αρχική Special Topics Μεσσηνία: Προσωρινή κράτηση για τον καθ’όμολογία εμπρηστή

Μεσσηνία: Προσωρινή κράτηση για τον καθ’όμολογία εμπρηστή

Τρεις οι συλλήψεις υπαίτιων πρόκλησης πυρκαγιάς στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.Στη Μεσσηνία ο ένας, καθ’ομολογίαν εμπρηστής από …κέφι και οι δύο από αμέλεια στην Κεφαλονιά.

0
Φυλακή γυναικών Eurokinissi
Διαφήμιση

Στην απολογία του την Πέμπτη (20/07) στον εισαγγελέα, ο καθ’ ομολογίαν εμπρηστής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τον «εξιτάρει να βλέπει τα εναέρια μέσα, τις σειρήνες και την όλη κινητικότητα της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης».Λιγο μετά ανασκεύασε,όμως δεν γλίτωσε την προσωρινή κράτηση.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος,κάτοικος Χαρακοίου, δεν ήταν άγνωστος στις Αρχές, καθώς ο ίδιος είχε συλληφθεί και το 2022 για τον ίδιο ακριβώς λόγο αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Ο λόγος για τον νεαρό, ετών 30, που αρχικά είχε ομολογήσει, ότι έβαζε φωτιές κατ’ εξακολούθηση σε δασικές εκτάσεις στην Υάμεια και την Χρυσοκελλαριά Μεσσηνίας.

Ο 30χρονος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρέθηκε νωρίτερα ενώπιον των ανακριτικών αρχών, σε μια διαδικασία που ξεπέρασε τις πέντε ώρες, κατά την οποία ανασκεύασε όσα είχε ισχυριστεί και αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Την προσωρινή κράτηση του 30χρονου  αποφάσισαν την Δευτέρα (24/7) ο ανακριτής και η εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι, την ομολογία του για τα περιστατικά, καθώς και την κράτησή του έκανε γνωστή, την Τετάρτη (19/7), ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Δύο συλλήψεις για φωτιά από αμέλεια και στην Κεφαλονιά

Δύο άνδρες συνελήφθησαν, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε χαμηλή βλάστηση εντός οικοπεδικού χώρου στον οικισμό των Χελμάτων του δήμου Αργοστολίου Κεφαλονιάς.

Για το παραπάνω περιστατικό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης και ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Βασίλης Κικίλιας: “Δυστυχώς, η κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν ως μεγάλο πυροδότη όλους εκείνους που βάζουν φωτιά είτε από εμπρησμό, είτε από εγκληματική αμέλεια. Ανακοινώνω σήμερα ότι, εκτός από την επικείμενη αύξηση προστίμωνδιπλασιάζω την δύναμη σε προσωπικό της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, στην προσπάθεια να παταχθούν τα φαινόμενα ανομίας και οι προκλήσεις πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα.»
Διαφήμιση