Αρχική Special Topics - 2 Κεραμωτή Νάξου: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά – Κάηκαν 2.000 στρέμματα

Κεραμωτή Νάξου: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά – Κάηκαν 2.000 στρέμματα

Για περισσότερες από 29 ώρες έκαιγε η φωτιά στην Κεραμωτή Νάξου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να την οριοθετούν εντέλει, ύστερα από μία δύσκολη και μεγάλη νύχτα, όπου έδωσαν μάχη με τις φλόγες.

0
φωτια στη ναξο
Διαφήμιση

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, για την κατάσβεσή της φωτιάς στην Κεραμωτή Νάξου, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενισχύθηκαν σήμερα περαιτέρω από Αθήνα και Σύρο.

«Έχουν καεί πάνω από 2.000 στρέμματα» από τη φωτιά στην Κεραμωτή Νάξου δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και τόνισε πως είναι μεγάλες οι ζημιές σε ζώα και ελιές, ενώ η φωτιά έκαιγε πάνω από 20 ώρες.

Το μελτέμι δημιουργεί ανησυχία για αναζωπυρώσεις.

pyrosvestes fotia

99 συλλήψεις από το Πυροσβεστικό Σώμα

Στοιχεία έως και τις 13 Ιουλίου 2023 δημοσιοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα, με βάση τις αναφορές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας, για τις συλλήψεις με την κατηγορία του εμπρησμού.

Όπως αναφέρει: «στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας έχουν γίνει 99 συλλήψεις ατόμων για εμπρησμούς σε αγροτικές/δασικές εκτάσεις.

Σχεδόν το σύνολο των ανωτέρων συμβάντων σχετίζονται με αγροτικές εργασίες (καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, κάπνισμα κυψελών κ.α.).

Διαφήμιση