Αρχική Βίντεο Φωτιές Μαγνησία-Λαμία : Αληθινή μάχη με εκρήξεις πυρομαχικών- Εκκένωση Ν.Αγχιάλου (Video)

Φωτιές Μαγνησία-Λαμία : Αληθινή μάχη με εκρήξεις πυρομαχικών- Εκκένωση Ν.Αγχιάλου (Video)

Το χειρότερο σενάριο για τις φωτιές στην Μαγνησία επιβεβαιώθηκε.Το μέτωπο της φωτιάς στις Μικροθήβες ξέφυγε προς αποθήκη πυρομαχικών σε απόσταση 4χλμ από την 111 Πτέρυγα Μάχης με συνέπεια αλλεπάλληλες εκρήξεις, σπασμένα τζάμια σε σπίτια της Αγχιάλου και τραυματισμούς από τα θραύσματα τζαμιών.

0
Φωτιές Αγγχίαλος Εκκένωση θάλασσα 270723
Απο τις πιο δραματικές στιγμ΄ες σε επιχείρηση εκκένωσης δια θαλάσσης στην Αγχίαλο τον Ιούλιο 2023
Διαφήμιση

Στην περιοχή των εκρήξεων Καραμπά δώθηκε εντολή νωρίτερα και  ξεκίνησε η τμηματική απομάκρυνση των μαχητικών F-16 που βρίσκονται στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με ενημέρωση του ΓΕΑ, «στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων ασφαλείας των μέσων και του αεροδρομίου της 11 ΠΜ. δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών προς άλλα αεροδρόμια».

Για λόγους ασφαλείας, την ώρα των εκρήξεων δεν επιχειρούσαν, πυροσβεστικές δυνάμεις  από εδάφους και από αέρος.

Δεδομένου ότι η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, έγινε έκκληση να κλείσουν βενζινάδικα στο μέτωπο Σωρού – Αγχιάλου.Τέσσερα ασθενοφόρα βρίσκονται στη Nέα Αγχίαλο.

Φωτιά Νέα Αγχίαλος

Εκκένωση με πλωτά μέσα 

Σύμφωνα με τον τοπικό «Ταχυχρόμο», αστυνομικές δυνάμεις κατευθύνουν τους πολίτες προς τον Βόλο, συνιστώντας στους κατοίκους να μην μείνουν στη Νέα Αγχίαλο. Λόγω της επικινδυνότητας, κάτοικοι εγκαταλείπουν το σημείο μέσω θαλάσσης, επιβιβάζονται σε βάρκες.

Αγχιάλος Εκκενώση θάλασσα 2
Μεταφορά από τη Νέα Αγχιάλο
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Έχουν εκκενωθεί οι περιοχές Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανίδιά, Μάραθος, Κριθαριά, Σωρός, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος Βόλου. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα από το 112 ώστε να εκκενώσουν τις συγκεκριμένες κοινότητες και να κατευθυνθούν προς Βόλο.Eπίσης εκκενώθηκαν οι οικισμοί Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου από την μεγάλη φωτιά. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου.

Το συνεργείο της ΕΡΤ και η δημοσιογράφος, Ελένη Αποστολίδου, έζησαν τη στιγμή μιας μεγάλης έκρηξης.

https://www.youtube.com/watch?v=TrOGV1ASwTA

Η δημοσιογράφος περιγράφει σε πανικό αυτά που ζει, τα οποία συνέκρινε με σκηνές από πόλεμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, «στις εγκαταστάσεις φυλάσσονται όπλα F-16 και βαριά πυρομαχικά. Το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί. Είναι πιθανό να υπάρχουν στον χώρο βόμβες 1.000 και 2.000 λιβρών, ειδικά όπλα, όπως πύραυλοι ΗΑΑRM.Η βασική αποστολή της 341 Μοίρας που υπάγεται στην 111ΠΜ είναι η καταστολή εχθρικής αεράμυνας».

Αναζωπύρωση στη Λαμία( Αφάνου) -Εκκενώσεις

Μήνυμα από το 112 ήχησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 27/07/23 στα κινητά των κατοίκων της Αμφιθέας στη Λαμία, όπου και κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Δομοκό.

Λίγο πριν από τις 17.00, και υπό έντονους ανέμους που πνέουν αυτή την στιγμή υπήρξε αναζωπύρωση στο πίσω μέρος του Αφανού. Η φωτιά καίει στον κόμβο κοντά στο ICE. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική Υπηρεσία και βρέθηκαν στον αέρα και τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Το μήνυμα του 112 ήχησε για τους κατοίκους της Αμφιθέας, Κόκκινων και Περίβλεπτου, που κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή.

Λήξη συναγερμού για τρία χωριά στη Ρόδο

Πριν από λίγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για τη Ρόδο που αναφέρει ότι αίρεται ο κίνδυνος για τους οικισμούς Ασκληπειό, Κιοτάρι, Βάτι, Γεννάδι, Λαχανιά και Πλημμύρι και οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στον χώρο διαμονής τους.

Λήξη συναγερμου στη Ρόδο

Διαφήμιση