Αρχική Βίντεο Φωτιά Μαγνησία-Δύο οι νεκροί από την πύρινη λαίλαπα -Έρευνα για εμπρησμούς (Βίντεο)

Φωτιά Μαγνησία-Δύο οι νεκροί από την πύρινη λαίλαπα -Έρευνα για εμπρησμούς (Βίντεο)

0
Φωτιά Αλμυρός Βόλου 26 072023
Διαφήμιση
Νεκρός βρέθηκε τελικά ο 45χρονος βοσκός που αγνοούνταν στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερρών Μαγνησίας, ανεβάζοντας τα θύματα από τη φωτιά -που μαίνεται ανεξέλεγκτη στη Μαγνησία- σε δύο, μαζί με τη γυναίκα που απανθρακώθηκε στη περιοχή Χοροστάσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέρφια είχαν βγάλει τα πρόβατα στον Άγιο Γεώργιο Φερρών. Ο ένας όταν είδε τη φωτιά έφυγε, ο δεύτερος που βρέθηκε νεκρός, αποφάσισε να μείνει για να βγάλει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό. Τον περικύκλωσαν οι φλόγες και βρέθηκε απανθρακωμένος. Στην περιοχή αυτή είχε σταλεί 112.

Νωρίτερα μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή -απανθρακωμένη-στην περιοχή Χοροστάσι στη Μαγνησία,ενώ ο σύζυγός της βρέθηκε δίπλα της χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι βρίσκονταν σε τροχόσπιτο στην περιοχή Χοροστάσι της Μαγνησίας, όπου τους κύκλωσαν οι φλόγες από την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Πλάτανο Αλμυρού, παράλληλα με το μέτωπο της φωτιάς στο Βελεστίνοναφορές υπάρχουν και για εγκλωβισμένους εργαζομένους στο εργοστάσιο χάρτου και εκτυπώσεων “Γεωργιάδη”.

Οι ιδιες πληροφορίες φέρουν τους  πυροσβέστες έχουν κατορθώσει να βοηθήσουν για την απομάκρυνση ορισμένων, ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν φύγει μέσα από την πύρινη κόλαση.Πληροφορίες αναφέρουν και έναν αγνοούμενο κτηνοτρόφο στην περιοχή του Σέσκλου που εκκενώθηκε νωρίτερα.

Συνελήφθη φερόμενος εμπρηστής

Στο μεταξύ, νεώτερες πληροφορίες φέρουν νεαρό άνδρα να έχει  συνελήφθη για τη φωτιά  στη Νεάπολη Βόλου και να αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπρησμό. Σύμφωνα με το thenewspaper.gr συνελήφθη από την Αστυνομία στη διασταύρωση των οδών Αντωνοπούλου και Ρήγα Φεραίου, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι έβαλε τη φωτιά στη Νεάπολη Βόλου σήμερα το μεσημέρι και πυρπόλησε άλλους δύο κάδους σκουπιδιών στην οδό Κ. Καρτάλη και Ρ. Φεραίου και στην οδό Κωνσταντά.

Μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα αναφέρει ότι, ο άνδρας εθεάθη να ρίχνει εύφλεκτο υλικό σε κάδο απέναντι από το 25ο Δημοτικό σχολείο Βόλου στη Νεάπολη και αμέσως μετά η περιοχή να παραδίδεται στις φλόγες.

Εμπρησμούς ερευνά η Αντιτρομοκρατική

Μετά τον Δήμαρχο Βορείου Κέρκυρας, για «δείγματα εμπρησμού» πίσω από τη μεγάλη φωτιά στη Μαγνησία έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο OPEN και πάντως πριν γίνει γνωστή η παραπάνω σύλληψη.

Κώστας Αγοραστός

Στο μέτωπο της Μαγνησίας νωρίτερα ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος  προειδοποιούσε ότι υπάρχουν δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα από τις φλόγες.

 

Διαφήμιση