Αρχική Ειδήσεις ΕΟΦ: Συναγερμός για κρέμα ανακούφισης από τις αρθρώσεις

ΕΟΦ: Συναγερμός για κρέμα ανακούφισης από τις αρθρώσεις

Συναγερμός σήμανε για μία ακόμη φορά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για κρέμα που υπόσχεται ανακούφιση από πόνους των αρθρώσεων, συστήνοντας στους καταναλωτές που την προμηθεύτηκαν να μην την χρησιμοποιήσουν.

0
ΕΟΦ - φαρμάκων
Διαφήμιση

Ο ΕΟΦ απηύθυνε σοβαρή προειδοποίηση για το προϊόν «OSTELIFE FORTE», λέγοντας πως δεν έχει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου στη χώρα μας.

Σύνταξη: ecozen.gr

Πρόκειται για προϊόν που διακινείται μέσω διαδικτύου ως κρέμα/αλοιφή παρουσιάζεται με θεραπευτικές ενδείξεις σε παθήσεις των αρθρώσεων (θεραπεύει την φλεγμονή στις αρθρώσεις, καταπολεμά το πρήξιμο και τις φλεγμονές, εξαλείφει τον πόνο, συντελεί στην αναγέννηση του χόνδρου).

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από τον ΕΟΦ, στις ιστοσελίδες μέσω τον οποίων προωθείται το ανωτέρω προϊόν προβάλλεται με «θεαματικά» αποτελέσματα ενάντια σε παθήσεις των αρθρώσεων κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, παραπλανώντας των καταναλωτή ο οποίος καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας ή να επικοινωνήσει με κάποιο τηλεφωνικό κέντρο, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του.

Το προϊόν είναι γνωστοποιημένο στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων CPNP για τα Καλλυντικά Προϊόντα και στην ετικέτα του δεν γίνεται αναφορά σε θεραπευτικές ενδείξεις. Επειδή η προώθηση του προϊόντος (θεραπευτικές ενδείξεις) δεν συνάδει ούτε με τον ορισμό του Καλλυντικού Προϊόντος, ούτε με την νομοθεσία των Καλλυντικών, η εν λόγω διάθεση δεν είναι νόμιμη, τονίζει ο ΕΟΦ.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε να μην προβαίνουν στην αγορά και σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Διαφήμιση