Αρχική Special Topics - 2 Dixan: Δράσεις καθαρισμού σε όλη την Ελλάδα

Dixan: Δράσεις καθαρισμού σε όλη την Ελλάδα

Τo περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος-Καθάρισε στην πηγή» υποδέχεται τον Νίκο Κουρή στις δράσεις για την προστασία των Ελληνικών οικοσυστημάτων.

0
νικος κουρης
To περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος-Καθάρισε στην πηγή» υποδέχεται τον Νίκο Κουρή στις δράσεις για την προστασία των Ελληνικών οικοσυστημάτων
Διαφήμιση

Ο ταλαντούχος ηθοποιός, Νίκος Κουρής, γίνεται μέρος της εθελοντικής ομάδας του Dixan για ένα πιο καθαρό και βιώσιμο κόσμο.

Η Henkel Hellas και το Dixan, το 1ο απορρυπαντικό πλυντηρίου στην Ελλάδα, εδώ και χρόνια εξελίσσονται και εργάζονται συστηματικά για έναν κόσμο πιο καθαρό. Με επίκεντρο τον καταναλωτή και το περιβάλλον, για 4η συνεχόμενη χρονιά, μέσα από το επιτυχημένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή», συμβάλουν σημαντικά και έμπρακτα στην καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. Φέτος, αρωγός σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια γίνεται και ο δημοφιλής ηθοποιός Νίκος Κουρής με την συμμετοχή του στις δράσεις καθαρισμού που ήδη έχουν ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα.

Ο αξιόλογος καλλιτέχνης, γνωστός για τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες, ενώνει τις δυνάμεις του με το Dixan, τις τοπικές εθελοντικές οργανώσεις, τους περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς φορείς στην προσπάθεια τους να απομακρύνουν τα πλαστικά και άλλα απορρίμματα από θάλασσες, ακτές, ποτάμια, λίμνες και υδροβιότοπους της χώρας μας, αλλά και δάση, άλση και περιοχές κοντά στον αστικό ιστό. Μέχρι το τέλος του έτους, ο Νίκος Κουρής θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του Dixan, συμμετέχοντας ενεργά σε κάθε δράση καθαρισμού του προγράμματος με σκοπό την ενίσχυση της συλλογικότητας και της περιβαλλοντικής συνείδησης.

 «Χαιρόμαστε πολύ που η εθελοντική ομάδα του Dixan μεγαλώνει και ενισχύεται με την συμμετοχή του αγαπημένου ηθοποιού Νίκου Κουρή. Στην Henkel Hellas από το 2020 υλοποιούμε το πρόγραμμα «Καθάρισε σε Βάθος» και εργαζόμαστε απρόσκοπτα για τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος αναλαμβάνοντας δράση για τη δημιουργία ενός καθαρού κόσμου και ενός βιώσιμου μέλλοντος. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το πρόγραμμα «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή» έχει επιτύχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα και παρέα με τον Νίκο Κουρή δεσμευόμαστε για ακόμη πιο ενεργή δράση», δήλωσε η Τζένη Ξακουστού, Senior Marketing & Sustainability Manager Laundry Detergents GR & CY.

πλαστικά στις παραλίες

Ο Νίκος Κουρής, με τη σειρά του δήλωσε «Ευχαριστώ πολύ την Henkel Hellas και το Dixan, που μου δίνουν την ευκαιρία να συμμετέχω σε ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα και να προσφέρω την εθελοντική μου εργασία αποτελώντας μέρος της λύσης ενός τόσο σοβαρού προβλήματος, που είναι η ρύπανση του περιβάλλοντος. Το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο του προγράμματος «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή» είναι μεγάλο με το κυριότερο να δημιουργήσουμε ένα μέλλον πιο πράσινο και πιο καθαρό για όλους μας».

Οι πρώτοι καθαρισμοί για το 2023 έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Πάνω από 500 κιλά απορρίμματα έχουν συγκεντρωθεί δίνοντας ανάσα ζωής σε «αστικούς πνεύμονες» που κινδυνεύουν με σοβαρή υποβάθμιση. Τα απορρίμματα που συλλέγονται, κυρίως πλαστικά, ανακυκλώνονται, κοκκοποιούνται και μετατρέπονται σε χρηστικά αντικείμενα, μέσω του μοντέλου της Κυκλικής Οικονομίας. Στη συνέχεια, επιστρέφονται στις τοπικές κοινωνίες για να επαναχρησιμοποιηθούν. Στρατηγική προτεραιότητα του προγράμματος παραμένει η προαγωγή της υπέρτατης αξίας του εθελοντισμού και η καλλιέργεια ατομικής ευθύνης και περιβαλλοντικής συνείδησης.

 «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή»

Σε 43 διαφορετικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα έχει ταξιδέψει τα τελευταία τέσσερα χρόνια το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Dixan “Καθάρισε σε βάθος, Καθάρισε στην πηγή.” Φέρνουμε κοντά τοπικές εθελοντικές οργανώσεις, περιβαλλοντικούς & πολιτιστικούς φορείς, καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση και όλοι μαζί, καθαρίζουμε από το πλαστικό θάλασσες, ακτές, ποτάμια, λίμνες, υδροβιότοπους αλλά και αστικά άλση, πάρκα, δάση που αποτελούν τον πνεύμονα του οικοσυστήματος. Τα πλαστικά απορρίμματα, που συλλέγονται από όλες τις δράσεις που διενεργούνται σε όλη την Ελλάδα, ανακυκλώνονται, κοκκοποιούνται και μετατρέπονται σε χρηστικά αντικείμενα, μέσω του μοντέλου της Κυκλικής Οικονομίας. Στη συνέχεια επιστρέφονται στις τοπικές κοινωνίες για να επαναχρησιμοποιηθούν.

Επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://www.katharisesevathos.gr/

 

Διαφήμιση