Αρχική Ειδήσεις Άγιον Όρος: Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς

Άγιον Όρος: Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς

Με 4 καναντέρ, 1 ελικόπτερο και τουλάχιστον 43 πυροσβέστες και τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος. συνεχίζεται η επιχείρηση  κατάσβεσης της πυρκαγιάς  σε δασικό σημείο στο  Άγιο Όρος, μακριά από τη Μονή Μεγίστης Λαύρας. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.

0
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Διαφήμιση

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί  πρωί  στο Άγιον Όρος και πιο συγκεκριμένα σε δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Μεγίστης Λαύρας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η Μονή.

Σύνταξη: ecozen.gr

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα, 43 πυροσβέστες από τρία πεζοπόρα τμήματα, 11 οχήματα, 1 ελικόπτερο και πλέον 4 καναντέρ.

Λίγο μετά τις 10:00, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της φωτιάς. Στην επιχείρηση κατάσβεσης προστέθηκαν άλλα δύο καναντέρ, φτάνοντας πλέον τα τέσσερα ενώ ρίψεις νερού επιχειρεί και ένα ελικόπτερο. Επιπλέον, στη μάχη έχουν ριχτεί έντεκα οχήματα με 43 πυροσβέστες και τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη σε δασικό σημείο στο Άγιον Όρος, μακριά από τη Μονή, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.

ΧΆΡΤΗΣ ΚΙΝΔΎΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Πολιτική Προστασία-Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Σάββατο, 8 Ιουλίου ,κυρίως σε περιοχές που υπάγονται στις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου(Αναλυτικός χάρτης). Ήδη όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού που θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr), για  το  Σάββατο 08 Ιουλίου 2023.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες αφορά στην  κατηγορία κινδύνου 4 για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καρπάθου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Διαφήμιση