Αρχική Special Topics Αδειούχοι Ιουλίου: Με σύμμαχο τον καύσωνα η έξοδος

Αδειούχοι Ιουλίου: Με σύμμαχο τον καύσωνα η έξοδος

Η καλοκαιρινή έξοδος των αδειούχων του Ιουλίου αλλά και των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου προκάλεσε το αδιαχώρητο στα διόδια Ελευσίνας και Αγίου Στεφάνου. Μεγάλη η κίνηση και  στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου.

0
διόδια εξοδος καλοκαριού
Διαφήμιση

Σε συνθήκες καύσωνα  κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Ιουλίου και των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου, ενώ διανύουμε την καρδιά του καλοκαιριού.

Σύνταξη:ecozen.gr

Εξαιτίας του αυξημένου αριθμού των αδειούχων του Ιουλίου αλλά και τους εκδρομείς του διημέρου λόγω Σαββατοκύριακου, η κίνηση στους δρόμους και στα λιμάνια ήταν από το πρωί του Σαββάτου 8/7 αυξημένη.

Τι προκύπτει από τα στοιχεία του Λιμενικού για την έξοδο των αδειούχων

έξοδος λιμάνι Πειραιά  Ιούλιος 2023

Οι αδειούχοι του Ιουλίου με τον πρώτο «μίνι» καύσωνα προ των πυλών και θερμοκρασίες  που φτάνουν έως και τους 36 βαθμούς Κελσίου αναχωρούν από την Αθήνα. Πρόκειται για μεγάλο «κύμα» αναχώρησης των αδειούχων που έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη κίνηση. 

Είναι ενδεικτικό ότι την  Παρασκευή (7/7) από το λιμάνι του Πειραιά έγιναν 24 δρομολόγια (21907 επιβάτες, 3529 ΙΧ, 944 φορτηγά), 42 από τον Αργοσαρωνικό (10577 επιβάτες, 1186 ΙΧ, 41 φορτηγά), 16 από Ραφήνα (7932 επιβάτες, 1813 ΙΧ, 107 φορτηγά) και 11 από Λαύριο(4200 επιβάτες, 1076 ΙΧ, 46 φορτηγά).

Θεσσαλονίκη: μαζική έξοδος προς τη Χαλκιδική

Ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου (8/&) η έξοδος των Θεσσαλονικέων προς Χαλκιδική για το Σαββατοκύριακο, με τις ταχύτητες να χαμηλώνουν σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Έξοδος Χαλκιδική ουρά οχημάτων
Συγκεκριμένα από το πρωί ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στην έξοδο της πόλης, ωστόσο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών η κυκλοφορία γίνεται χωρίς προβλήματα.
Διαφορετική είναι η εικόνα στο εσωτερικό δίκτυο του νομού, καθώς όσοι κατευθύνονται προς Σιθωνία θα πρέπει να είναι οπλισμένη με υπομονή, αφού σημειώνονται καθυστερήσεις κατά διαστήματα στο φανάρι της Νικήτης, όπου Τροχονόμος ρυθμίζει την κίνηση από τις 9.30 το πρωί του Σαββάτου. Όσον αφορά την Κασσάδρα αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι την Καλλιθέα, όμως από εκεί και πέρα μέχρι το Πευκοχώρι σημειώθηκαν καθυστερήσεις, ενώ κατά διαστήματα ρυθμίζεται εκ περιτροπής η κυκλοφορία των οχημάτων από την Τροχαία.

Η εικόνα των ταξιδιωτών  τα προηγούμενα έτη

Με πληρότητα των πλοίων που σε πολλές περιπτώσεις κυμαίνεται από 70% έως 90% ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του καλοκαιριού από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου τον Ιούλιο του 2022.

Πάρος γενική εικόνα

Οι προορισμοί που είχαν  μεγαλύτερη ζήτηση από την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 ήταν οι Κυκλάδες και η Κρήτη όπου η πληρότητα έφτασε στο 70% ενώ για κάποιους προορισμούς όπως η Πάρος Νάξος Σαντορίνη η πληρότητα είχε αγγίξει το 90%

Τον ίδια μήνα το 2021 είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 227.970 επιβάτες ενώ το σύνολο των επιβατών που είχε διακινηθεί την ίδια περίοδο (αφίξεις αναχωρήσεις ήταν 402.625 επιβάτες.

Το Ιούνιο του 2019 έτος που δεν υπήρχαν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία οι επιβάτες που είχαν αναχωρήσει για κάποιο νησί του Αιγαίου από το λιμάνι του Πειραιά ήταν στους 370.143 επιβάτες ενώ το σύνολο των επιβατών (αφίξεις αναχωρήσεις) έφθανε στις 675.576.

Διαφήμιση