Αρχική Ελλάδα Υποδομών & Μεταφορών – Χρήστος Σταϊκούρας: “Θα εργαστώ έντιμα”

Υποδομών & Μεταφορών – Χρήστος Σταϊκούρας: “Θα εργαστώ έντιμα”

Με οδηγό την εντιμότητα, την αξιοκρατία και την ευρύτερη δυνατή συναίνεση δηλώνει ο νέος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας ότι θα διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα που έμειναν ανοιχτά στο κρίσιμο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Μεταξύ αυτών ο εκσυγχρονισμός και η θωράκιση του σιδηροδρομικού δικτύου που ήρθε στο προσκήνιο με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, τον Μάρτιο του  2023, με την σιδηροδρομική τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 57 νέους-στην πλειοψηφία τους-ανθρώπους.

0
Σταικούρας Αλεξοπούλου Ταχιάος Μεταφορών Υποδομών 2023 06 27
Διαφήμιση

 

Της Αγγελικής Γυπάκη

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αναλαμβάνει νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών με υφυπουργούς τη Χριστίνα Αλεξοπούλου και τον Νίκο Ταχιάο. Η τελετή παράδοσης – παραλαβής έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον κ.Ιωάννη Γκόλια να καλωσορίζει τη νέα ηγεσία σημειώνοντας:

«Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι ένα υπουργείο το οποίο έχει πληθώρα αρμοδιοτήτων με σημαντική συνεισφορά, αφ’ ενός στην ανάπτυξη της χώρας και αφ’ ετέρου στην ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη. Στη διάρκεια, επομένως, των προηγούμενων 30 ημερών προέκυψαν, από τις ανάγκες της καθημερινής ζωής θέματα που απαίτησαν άμεση αντιμετώπιση».

Γιάννης Γκόλιας Χρήστος Σταικούρας 2023 06 27

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Ιωάννη Γκόλια ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας έθεσε ως στόχο «τον βέλτιστο σχεδιασμό και περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών και των μεταφορών της Ελλάδας, αξιοποιώντας, αποτελεσματικά, εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους».

Και αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη μεγάλη τιμή και ευθύνη να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο, υπογράμμισε: «Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ έντιμα. Οδηγός στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μου θα είναι το συμφέρον της χώρας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει αρκετά. Θα κρατήσουμε τα πολλά θετικά και θα οικοδομήσουμε πάνω σε αυτά.

Είναι, όμως, γεγονός ότι υπάρχουν και ζητήματα ανοιχτά, σημαντικά και μεγάλα- τόνισε με νόημα.

Στρατηγική μας είναι η αξιοκρατική αξιοποίηση του πλούσιου και έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου και η επιδίωξη των μέγιστων δυνατών πολιτικών, κοινωνικών και κοινοβουλευτικών συγκλίσεων και συναινέσεων, ώστε να αντιμετωπίσουμε τόσο τα υφιστάμενα όσο και προκύπτοντα προβλήματα», είπε ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Είναι άλλωστε γνωστό πως οι υποδομές και οι μεταφορές συνιστούν βασικούς πυλώνες βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, ενίσχυσης της παραγωγικότητας, αύξησης της ανταγωνιστικότητας, μείωσης των περιφερειακών ανισοτήτων και τόνωσης της οικονομικής μεγέθυνσης, της αειφόρου ανάπτυξης και της ευημερίας της χώρας.

Και όλα αυτά, σε πλαίσιο διαφάνειας, δικαιοσύνης, εντιμότητας και σεβασμού στο κάθε ευρώ των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υφυπουργός Χριστινα Αλεξοπουλου 2023 06 27

Η νέα υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου- Πολιτικός Μηχανικός, με σπουδές και θητεία στον κλάδο για πάνω από 25 χρόνια, κυρίως στον τομέα των δημοσίων έργων- σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως « Μας περιμένει πολλή δουλειά, ώστε να καλύψουμε τις ελλείψεις που πάντα υπάρχουν στον τομέα των υποδομών, να ενισχύσουμε την ασφάλεια των μεταφορών και να υλοποιήσουμε στο ακέραιο το κυβερνητικό πρόγραμμα που προβλέπεται για το υπουργείο μας.Η πρώτη τετραετία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ήδη δρομολογήσει σειρά μεγάλων έργων σε ολόκληρη την επικράτεια. Έργων όπως η πολύπαθη εθνική οδός Πατρών-Πύργου η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δυο χρόνια. Έργων όπως η αναβάθμιση και η επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Αχαΐα και την Ηλεία που επίσης είναι εξαιρετικής σημασίας ».

Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος 2023 06 27

 

«Είμαστε στρατιώτες μιας λαϊκής εντολής» σημείωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό που τον ενέταξε σε μια ομάδα της οποίας ηγείται ο Χρήστος Σταϊκούρας. «Θα λειτουργήσουμε ως ομάδα. Ο βραχίονας του κράτους είναι η δημόσια διοίκηση. Ο ελληνικός λαός περιμένει από εμάς ό,τι καλύτερο». Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι σε πείσμα όσων ακούγονται ο βραχίονας της λειτουργίας του κράτους είναι η Δημόσια Διοίκηση και πιστεύω ότι με τη σημερινή κυβέρνηση η Δημόσια Διοίκηση μπορεί να αισθάνεται ασφαλής γιατί πραγματικά θα μπορέσει να κάνει άλματα και να αποδείξει την αξία της».

 

 

Διαφήμιση