Αρχική Ειδήσεις ΥΠΕΝ:Ενισχύσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες τον Ιούλιο

ΥΠΕΝ:Ενισχύσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες τον Ιούλιο

Την ενίσχυση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά και αγρότες τον μήνα Ιούλιο αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). 

0
ενεργεια - τιμές ενέργειας
Διαφήμιση

Την ενίσχυση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά και αγρότες τον μήνα Ιούλιο αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). 

Τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 το ΥΠΕΝ, σε μια προσπάθεια να απαλύνει την οικονομική επιβάρυνση στα ευάλωτα νοικ0κυριά αλλά και στους αγρότες.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στον Ιούλιο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η ενίσχυση θα είναι 15€/MWh. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 €/MWhκαι απορροφά το σύνολο του αυξημένου κόστους.
  • Επιπλέον, για τους αγρότες η ενίσχυση ανέρχεται στα 15€/MWh.

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες τον Ιούλιο διαμορφώνεται στα 24 εκατ. ευρώ.

Ήδη, η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΝ είχε προχωρήσει υπό τον φόβο νέων αυξήσεων στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στην 3μηνη παράταση του μηχανισμού τιμολόγησης που ισχύει σήμερα στην λιανική. Ακόμη είχε δώσει παράταση και σε όλα τα εργαλεία που έχουν νομοθετηθεί στο πλαίσιο του ίδιου μηχανισμού, δηλαδή οι κρατικές επιδοτήσεις (εφόσον το επιβάλλουν οι αρχικές λιανικές τιμές), η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, η αλλαγή παρόχου χωρίς πέναλτι, η ανακοίνωση τιμολογίων στις 20 του μήνα, τα πλαφόν στην χονδρική και ο μηχανισμός ανάκτησης υπερεσόδων. 

 

Διαφήμιση