Αρχική Special Topics Το ρεκόρ της Ρωσίας «ζήλεψε» η Κίνα-Γεώτρηση στα 10.000 μέτρα!

Το ρεκόρ της Ρωσίας «ζήλεψε» η Κίνα-Γεώτρηση στα 10.000 μέτρα!

Περισσότερες από 450 ημέρες αναμένεται να κρατήσει το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα της Κίνας για μια γεώτρηση σε βάθος -ρεκόρ που θα φτάσει τα 10.000 μέτρα στον φλοιό της Γης.

0
γεωτρηση κινα
Διαφήμιση

Κινέζοι επιστήμονες ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες την προγραμματισμένη, αλλά και τη βαθύτερη γεώτρηση που έγινε ποτέ στη χώρα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο άξονας θα διαπεράσει πάνω από 10 ηπειρωτικά στρώματα, ή στρώματα βράχου, και θα φτάσει στο κρητιδικό σύστημα στον φλοιό της γης που χρονολογείται πριν από περίπου 145 εκατομμύρια χρόνια.

Το έργο θα παρέχει δεδομένα για την εσωτερική δομή της Γης, καθώς και θα αποδείξει τεχνολογίες υπόγειων γεωτρήσεων, σύμφωνα με την National Petroleum Corp. της Κίνας, η οποία είναι υπεύθυνη για το έργο που θα απαιτήσει 457 ημέρες συνεχούς  γεώτρησης.

Η προσπάθεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό ορυκτών πόρων καθώς και για την αξιολόγηση περιβαλλοντικών κινδύνων όπως σεισμοί και ηφαιστειακές εκρήξεις.

Ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping ζήτησε μεγαλύτερη πρόοδο στην εξερεύνηση της βαθιάς Γης σε μια ομιλία που απευθύνθηκε σε ορισμένους από τους κορυφαίους επιστήμονες του έθνους το 2021.

Το τρέχον ρεκόρ πάντως της βαθύτερης γεώτρησης το έχει η ρωσική γεώτρηση Kola Superdeep, η οποία έχει καταγεγραμμένο βάθος 40.230 πόδια (12.262 μέτρα) και ολοκληρώθηκε το 1989 μετά από 20 χρόνια!

Για αναφορά, ο φλοιός της γης έχει κατά μέσο όρο πάχος 30 km (19 μίλια).

 

Διαφήμιση