Αρχική Ειδήσεις ΟΣΕ:Καταθέσεις επιβάτων για τα Τέμπη-Επείγουσα διερεύνηση νέων συμβάντων

ΟΣΕ:Καταθέσεις επιβάτων για τα Τέμπη-Επείγουσα διερεύνηση νέων συμβάντων

0
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
Φωτογραφία: (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή κατέθεσαν σήμερα, Πέμπτη, 29 Ιουνίου, τέσσερις επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας των Τεμπών, στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία.

Σήμερα κατέθεσαν οι τέσσερις επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας, ενώ συνολικά 16 επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας θα κληθούν με τις καταθέσεις τους να περιγράψουν τις συνθήκες εκείνες που επικράτησαν τις πρώτες ώρες, μετά την πρωτόγνωρη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, που στοίχισε τη ζωή σε 57 επιβαίνοντες, ενώ άλλοι 180 επιβάτες τραυματίστηκαν.

Την ίδια ώρα προθεσμία, για να απολογηθεί στις 17 Ιουλίου, ζήτησε και πήρε ο πρώην διευθυντής της Δ/νσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων, Κων. Μουρουδέλης, ενώ για αύριο είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν, ο πρώην γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ , Πέτρος Πανόπουλος, καθώς και ο πρώην γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ, Γρηγόρης Σαμπατακάκης.

Υπ. Μεταφορών: Aμεση διερεύνηση δυο συμβάντων στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες και τα αίτια των δυο συμβάντων, χθες Τετάρτη 28 Ιουνίου και σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου, στο σιδηροδρομικό δίκτυο ζητά από την διοίκηση του ΟΣΕ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ράγες Τρένα

«Με αφορμή τα δύο πρόσφατα περιστατικά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, κατά τη διάρκεια των οποίων, όπως διευκρινίζεται δεν υπήρξε κίνδυνος για την ακεραιότητα των επιβατών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΣΕ να διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια των συμβάντων» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της Hellenic train, τα ανωτέρω περιστατικά που σημειώθηκαν στις 28.06.2023 και στις 29.06.2023, αφορούν αντίστοιχα σε μη ολοκλήρωση διπλής σύζευξης μεταξύ αμαξοστοιχιών και σε ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς». Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δεκαημέρου και θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση.

 

Διαφήμιση