Αρχική Ειδήσεις Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις-Ποινική δίωξη σε στελέχη του ΟΣΕ  

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις-Ποινική δίωξη σε στελέχη του ΟΣΕ  

0
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ DRONE APO TO ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Εικόνες από drone από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Διαφήμιση

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε και στα στελέχη του ΟΣΕ, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το larissanet.gr, μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των στελεχών του ΟΣΕ τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Πρόκειται για τον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Και τα δύο μέλη φέρεται να κατέθεσαν πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Σημειώνεται ότι αύριο Τρίτη 30 Μαΐου, αναμένεται η άφιξη των Ιταλών εμπειρογνωμόνων, τους οποίους έχει καλέσει ο Εφέτης Ανακριτής προκειμένου να εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα. Τα δεδομένα από το καταγραφικό, θα περιληφθούν στο πόρισμα των ανακριτικών αρχών, το οποίο θα αποτελέσει στοιχείο της δικογραφίας.

Διαφήμιση