Αρχική Special Topics PETA: Νέο βίντεο για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

PETA: Νέο βίντεο για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

Η PETA Γερμανίας επέστρεψε με εκστρατεία κατά του βασανισμού στον οποίο υπόκεινται τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης, καθώς υποχρεώνονται να μεταφέρουν τουρίστες αλλά και βαριά φορτία, κάτω από τον καυτό ήλιο, σε συνθήκες που χαρακτηρίζονται βασανιστικές για τα ζώα.

0
santorini donkeys tied to wall 700x397
Διαφήμιση

Η PETA Γερμανίας 4 χρόνια μετά το αποκαλυπτικό βίντεο για τα δεινά των γαϊδουριών με το πρόσχημα του…εθίμου στη Σαντορίνη, επανήλθε και δημοσίευσε τρεις διαφορετικές έρευνες που αποκαλύπτουν τη σκληρή ζωή αυτών των ζώων, τα οποία αναγκάζονται να χρησιμεύουν ως «ταξί».

Σύνταξη:ecozen.gr

Η PETA, η μεγάλη οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων επιστρέφει με νέες έρευνες  για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης και βάζει στο στόχαστρο τις Aρχές. Με νέα καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των τουριστών, η οργάνωση κατηγορεί τι αρχές του νησιού, ότι επιτρέπουν την κακομεταχείριση των ζώων στο βωμό της τουριστικής ανόδου.

ΣΑΝΤΟΡΊΝΗ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙΑ

Συγκεκριμένα, η PETA Γερμανίας δημοσίευσε τρεις διαφορετικές έρευνες που αποκαλύπτουν τη ζωή αυτών των ζώων, τα οποία αναγκάζονται να χρησιμεύουν ως «ταξί», ανεβαίνοντας φορτωμένα με βαρύ φορτίο- είτε με ανθρώπους, είτε με αντικείμενα, ακόμα και 500 σκαλοπάτια μέχρι τα Φυρά!

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις πολλές φωτογραφίες που τράβηξαν τουρίστες κατά την επίσκεψή τους στο νησί της Οίας. Η νέα μυστική έρευνα της PETA Γερμανίας αποκάλυψε ότι “τα γαϊδούρια αναγκάζονται να μεταφέρουν βαριά φορτία, δεν τους δίνεται σχεδόν καμία ανάπαυλα από τον καυτό ήλιο της Μεσογείου και δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε τροφή και νερό”.

Όπως  αναφέρεται στην αιχμηρή ανάρτηση, “οι φωτογραφίες και το βίντεο με τα γαϊδούρια τεκμηριώνουν ότι τα ζώα στη Σαντορίνη εκτίθενται σε περίεργες συνθήκες διαβίωσης. Από την μία τα ζώα παρουσιάζουν πολυάριθμα τραύματα στο δέρμα και από την άλλη οι σέλες και τα χαλινάρια είναι ακατάλληλα για ιππασία και μεταφορά τουριστών. Το να στέκονται ζώα στον καυτό ήλιο χωρίς να τους παρέχουν νερό ή τροφή είναι σκληρό. Τα ζώα είναι συνήθως υπερφορτωμένα όταν μεταφέρουν τουρίστες (μερικές φορές δύο αναβάτες σε ένα ζώο) στις απότομες σκάλες», δήλωσε σχετικά ο κτηνίατρος με εξειδίκευση στα άλογα, Δρ. Maximilian Pick.

Η εκστρατεία της Αντζέλικα Χιούστον και η επιστολή της στον Κ. Μητσοτάκη

Μάλιστα, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό η δημοφιλής Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζέλικα Χιούστον κάνει εκστρατεία για να σταματήσουν οι τουριστικές βόλτες με γαϊδούρια στη Σαντορίνη. Μαζί με την οργάνωση PETA, η ηθοποιός έγραψε επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία του ζητά να βάλει τέλος στα δεινά των γαϊδουριών και των μουλαριών στη Σαντορίνη, απαγορεύοντας με νόμο την τουριστική ιππασία.

ΑνΤΖΕΛΙΚΑ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
“Οι καιροί έχουν αλλάξει από τότε που οι χωρικοί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να περπατήσουν ή να πάρουν ένα γαϊδουράκι, και ενώ άλλες χώρες έχουν εγκαταλείψει τις κάποτε συνηθισμένες χρήσεις των ζώων που προκαλούν δυσφορία, η Σαντορίνη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αυτά τα ευφυή και φιλικά ζώα ως μη συναισθηματικές μηχανές, είχε αναφέρει η Αντζέλικα Χιούστον, ζητώντας την παρέμβαση των ελληνικών αρχών.

«Παρακαλώ βάλτε ένα τέλος σε αυτή τη σκληρότητα!  Με τρόμο είδα την τρομερή κακοποίηση που συνεχίζουν να υφίστανται τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια στο όμορφο νησί της Σαντορίνης» είχε δηλώσει η Αντζέλικα Χιούστον. «Ως κάποια που διέσωσε πρόσφατα έξι γαϊδούρια και βλέπει καθημερινά τη γλυκιά, ευγενική φύση τους, αυτό μου ραγίζει ιδιαίτερα την καρδιά. Παρακαλώ βάλτε ένα τέλος σε αυτή τη σκληρότητα και απαγορεύστε στο εξής κάθε μεταφορά τουριστών με γαϊδούρια και μουλάρια, κ. Μητσοτάκη!», είχε διαμηνύσει.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΑΛΟ ΤΟ 2018

Η PETA Γερμανίας αποκάλυψε για πρώτη φορά το 2018 τα δεινά των γαϊδουριών στη Σαντορίνη. Το πρώτο βίντεο αυτόπτη μάρτυρα που κυκλοφόρησε από  μέλη της PETA έδειξε γαϊδούρια και μουλάρια να αναγκάζονται να μεταφέρουν βαριά φορτία και τουρίστες ανεβοκατεβαίνοντας 500 σκαλοπάτια αρκετές φορές την ημέρα.

Όπως είχε καταγγελθεί ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της εξαντλητικής ανάβασης στην κορυφή, δεν υπήρχε καμία ανάπαυλα, καθώς ήταν δεμένα σε έναν τοίχο στον καυτό ήλιο χωρίς πρόσβαση σε νερό ή σκιά. Τα πλάνα αποκάλυψαν επίσης ότι πολλά από τα ζώα είχαν πληγές από τις κακοφορμισμένες σέλες τους και τον εξοπλισμό κεφαλής τους. Οι φρέσκες πληγές φαίνονταν να βρίθουν από μύγες. Σύμφωνα με τις κτηνιατρικές συστάσεις, τα γαϊδούρια δεν πρέπει να μεταφέρουν περισσότερο από το 20% του σωματικού τους βάρους, δηλαδή περίπου 110 κιλά. Όμως οι ιδιοκτήτες με γνώμονα το κέρδος αγνόησαν τις συμβουλές και επέτρεψαν σε πολύ βαρύτερους ανθρώπους να τα καβαλήσουν, γεγονός που επιβάρυνε πολύ τις πλάτες και τις αρθρώσεις των ζώων.

ΠΗΓΗ: PETA GERMANY

Διαφήμιση