Αρχική Ειδήσεις Φθηνές για τους Γερμανούς οι διακοπές στην Ελλάδα

Φθηνές για τους Γερμανούς οι διακοπές στην Ελλάδα

Φθηνότερες κατά 21% έρχονται οι διακοπές στην Ελλάδα για τους Γερμανούς απ’ ότι σε έναν τουριστικό προορισμό στη χώρα τους, ενώ “τσάμπα” τους βγαίνει ένα ταξίδι σε Αλβανία και Τουρκία.

0
διακοπές
Διαφήμιση

Στη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη, οι διακοπές είναι σημαντικά φθηνότερες για τους Γερμανούς παραθεριστές απ’ ό,τι στην ίδια τη χώρα τους, με την Ελλάδα να είναι κατά 21% φθηνότερη, ενώ πάνω από 50% λιγότερο θα πληρώσουν οι Γερμανοί για διακοπές στην Αλβανία και την Τουρκία, σε σχέση με τη Γερμανία.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας σύγκρισης τιμών για τις υπηρεσίες ξενοδοχείων και εστιατορίων, που αφορούσαν τον Μάρτιο του 2023 και δημοσίευσε η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία (Destatis).
Σύμφωνα, με την Destatis το αυξανόμενο κόστος ενέργειας και τροφίμων μειώνει τους προϋπολογισμούς πολλών καταναλωτών στη Γερμανία για ταξίδια διακοπών. Ωστόσο, το επίπεδο τιμών για τις υπηρεσίες εστιατορίων και ξενοδοχείων είναι σημαντικά χαμηλότερο στις χώρες της νότιας και της νοτιοανατολικής Ευρώπης από ό,τι στη Γερμανία. Ενώ, αυτές οι υπηρεσίες είναι πιο ακριβές σε προορισμούς στα βόρεια και δυτικά της ηπείρου.
Σημαντικά μειωμένες είναι οι τιμές στην Αλβανία, την Τουρκία και το Μαυροβούνιο. Οι τιμές στις δύο πρώτες χώρες είναι 56% χαμηλότερες από ό,τι στη Γερμανία και στο Μαυροβούνιο κατά 46%.

Δημοφιλείς προορισμοί διακοπών όπως η Ελλάδα (21%), η Ισπανία (18%) και η Κροατία (17%) είναι, επίσης, φθηνότεροι.
Τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία στην Ιταλία εξακολουθούν να είναι πέντε τοις εκατό φθηνότερα από ό,τι στη Γερμανία, ενώ σημαντικά φθηνότερα κατά 28% είναι στην Πορτογαλία και τη Μάλτα.

Διακοπές - Ταξίδια

“Καυτός” προορισμός η Ελβετία

Στον αντίποδα, οι διακοπές στη Βόρεια Ευρώπη και σε ορισμένες γειτονικές χώρες της Γερμανίας είναι ακριβότερες από ό,τι στη Γερμανία. Από όλες τις επιλεγμένες χώρες διακοπών, το επίπεδο είναι υψηλότερο στην Ελβετία, με τις τιμές των ξενοδοχείων και των εστιατορίων να είναι 61% υψηλότερες από ό,τι στη Γερμανία και τη χώρα να αποτελεί την πιο ακριβή επιλογή για τους Γερμανούς ταξιδιώτες. Ακολουθούν η Ισλανδία (53%), η Δανία (44%) και η Νορβηγία (40,8%).
Η Φινλανδία είναι λίγο φθηνότερη σε σύγκριση, αλλά οι διακοπές στη χώρα για τους Γερμανούς είναι 25% πιο ακριβές από ό,τι στη Γερμανία. Στην Ιρλανδία, οι Γερμανοί τουρίστες πρέπει να πληρώσουν 21% περισσότερο, στη Σουηδία οι διακοπές κοστίζουν 17% περισσότερο και στην Αυστρία 15% περισσότερο. Η Γαλλία είναι πιο ακριβή μόλις κατά 8%.

 

Διαφήμιση