Αρχική Special Topics Νέα Ζηλανδία:Με το …ζύγι η επιβίβαση των ταξιδιωτών

Νέα Ζηλανδία:Με το …ζύγι η επιβίβαση των ταξιδιωτών

Σε μια ψηφιακή ζυγαριά όταν κάνουν check-in για την πτήση τους θα κληθούν να ανέβουν οι ταξιδιώτες στη Νέα Ζηλανδία, προκειμένου να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος! 

0
αεροπλανο1
Διαφήμιση

Ο νους μας βέβαια στο άκουσμα μιας τέτοιας είδησης πάει απευθείας σε εκείνες τις περιπτώσεις που με την έκδοση του αεροπορικού εισιτηρίου θα πρέπει να δηλώσει ο επιβάτης και την χειραποσκευή και εν συνεχεία πρέπει να ζυγιστεί για να ελεγχθεί το βάρος της. Αυτό όμως αφορά ένα αντικείμενο-που αν περάσει ως υπέρβαρο είτε θα πρέπει να μπει με τις υπόλοιπες αποσκευές είτε να κοστίσει κάτι παραπάνω σε χρήμα στον ταξιδιώτη.

Η περίπτωση αυτή όμως αφορά τον άνθρωπο και δη το σωματικό του βάρος. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει, ότι αν μη τί άλλο, θα πρέπει οι ταξιδιώτες να έχουν αποφύγει πριν την πτήση τους να φάνε βαριά, ειδικά αν επιλέξουν την Air New Zealand. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας ζητά από την εθνική της αεροπορική εταιρεία να ζυγίζει τους επιβάτες που αναχωρούν με διεθνείς πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Όκλαντ έως τις 2 Ιουλίου 2023.

Το πρόγραμμα, το οποίο η Air New Zealand αποκαλεί «έρευνα βάρους επιβατών», είναι ένας τρόπος συλλογής δεδομένων σχετικά με το φορτίο και την κατανομή βάρους για τα αεροπλάνα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

«Ζυγίζουμε τα πάντα που μπαίνουν στο αεροσκάφος – από το φορτίο μέχρι τα γεύματα και τις αποσκευές στον χώρο αποσκευών», δήλωσε ο Alastair James, ειδικός της αεροπορικής εταιρείας για τη βελτίωση του ελέγχου φορτίου, σε ανακοίνωσή του.

αεροπλανο2

Παρόλα αυτά, το προσωπικό βάρος είναι μια υπόθεση που δεν επιθυμούν όλοι να αποκαλύψουν. Προκειμένου να προστατευθεί η ιδιωτική ζωή των ατόμων, η αεροπορική εταιρεία λέει ότι τα δεδομένα θα είναι ανώνυμα.

Οι ταξιδιώτες θα κληθούν να σταθούν σε μια ψηφιακή ζυγαριά όταν κάνουν check-in για την πτήση τους. Στη συνέχεια, οι πληροφορίες σχετικά με το βάρος τους θα υποβάλλονται στην έρευνα, αλλά δεν θα είναι ορατές στην οθόνη του πράκτορα. Θα τοποθετούν επίσης τις αποσκευές τους σε μια άλλη πανομοιότυπη ζυγαριά για ξεχωριστό ζύγισμα.

«Ξέρουμε ότι το να ανέβουν στη ζυγαριά μπορεί να είναι αποθαρρυντικό. Θέλουμε να καθησυχάσουμε τους πελάτες μας ότι δεν υπάρχει πουθενά ορατή οθόνη. Κανείς δεν μπορεί να δει το βάρος σας, ούτε καν εμείς», δήλωσε ο James.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Air New Zealand ζητά από τους επιβάτες να ανέβουν στη ζυγαριά πριν επιβιβαστούν στις πτήσεις τους. Οι επιβάτες εσωτερικού έλαβαν μέρος σε μια έρευνα το 2021, αλλά αυτή για τους διεθνείς ταξιδιώτες καθυστέρησε, λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με το cnn.com, μεταξύ των ατόμων που ενδέχεται να κληθούν να λάβουν μέρος στην έρευνα είναι και όσοι ταξιδεύουν με την απευθείας πτήση από το Όκλαντ προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Διαφήμιση