Αρχική Special Topics ΗΠΑ: Καπνός από τις φωτιές του Καναδά “πνίγει” Ν. Υόρκη και Ουάσινγκτον

ΗΠΑ: Καπνός από τις φωτιές του Καναδά “πνίγει” Ν. Υόρκη και Ουάσινγκτον

Προειδοποιήσεις για εκατομμύρια ανθρώπους στη Βόρεια Αμερική εξέδωσαν οι αμερικανικές αρχές μετά το πέπλο καπνού από τις εν εξελίξει φωτιές στον Καναδά που σκέπασε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Ουάσινγκτον και η Βοστώνη.

0
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΠΝΟΣ
Διαφήμιση

Σύμφωνα με το BBC ο αέρας έχει χαρακτηριστεί «ανθυγιεινός» απο τον καπνό στη Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ με τον περισσότερο καπνό να προέρχεται από το Κεμπέκ όπου είναι σε εξέλιξη περισσότερες από 160 δασικές φωτιές  Αντίστοιχες προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί και για πόλεις του Καναδά, όπως η Οττάβα και το Τορόντο με τις αρχές να μιλούν για «υψηλό κίνδυνο» όσον αφορά την υγεία των κατοίκων τους.

Σύνταξη:ecozen.gr

Στο ίδιο πλαίσιο και η ανακοίνωση της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος (ΕΡΑ) των ΗΠΑ που ζήτησαν από τα άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να είναι εξαιρετικά προσεκτικά.  Το 85% της πυρκαγιάς που απειλούσε το Χάλιφαξ, πρωτεύουσα της Νέας Σκωτίας,  τεθεί υπό έλεγχο το Σάββατο 3/6 και πλέον η κατάσταση είναι «σταθερή»,

«Είναι φοβερό», δήλωσε ο Ντέιβ Μέλντραμ, αναπληρωτής επικεφαλής των περιφερειακών υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων και πυρκαγιών. «Δεν ήταν μια μπόρα που έπεσε και εξαφανίστηκε. Το νερό θα καταφέρει να διεισδύσει πιο αποτελεσματικά στο έδαφος», υπογράμμισε, ενώ στη Νέα Σκωτία αναμένονται και νέες βροχοπτώσεις. Πάντως όπως υποστήριξε ο Ντέιβ Στιβς του περιφερειακού υπουργείου Φυσικών Πόρων «η φωτιά δεν έχει κατασβεστεί και δεν θα κατασβεστεί πριν περάσει κάποιος καιρός»! «Μπορώ να σας πω ότι η βροχή ανέβασε το ηθικό των στρατευμάτων», τόνισε τις προηγούμενες ημέρες ο Τιμ Χιούστον πρωθυπουργός της Νέας Σκωτίας, αφού συναντήθηκε με πολλές οικογένειες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους σε κέντρα υποδοχής στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας. Ο ίδιος περιέγραψε τη φωτιά ως τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Νέας Σκωτίας.

Στο Κεμπέκ πυρκαγιά που ανάγκασε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην περιοχή γύρω από το Σετ Ιλ, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας, παραμένει «εκτός ελέγχου», επεσήμαναν οι αρχές.

Περισσότερες από 130 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 80 είναι εκτός ελέγχου, ξέσπασαν  στο Κεμπέκ και ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν μια κωμόπολη αλλά και μια κοινότητα αυτοχθόνων.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΑΣΑ)

ΝΑΣΑ ΧΑΡΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΝΑΔΑΣ

Ο Καναδάς ο οποίος λόγω της γεωγραφικής του θέσης επηρεάζεται πολύ πιο γρήγορα από την υπερθέρμανση του πλανήτη σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ακραία καιρικά φαινόμενα, των οποίων η ένταση και η συχνότητα αυξάνονται από την κλιματική αλλαγή.

Διαφήμιση