Αρχική Ειδήσεις Hellas Sat: Σε στενή συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία

Hellas Sat: Σε στενή συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία

H Διευθυντική Ομάδα της Hellas Sat με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Χριστόδουλο Πρωτοπαπά ολοκλήρωσε με επιτυχία την επίσκεψή της στη Σαουδική Αραβία όπου είχε σειρά επαφών με τον Ανώτερο Εκτελεστικό Διευθυντή του Ομίλου STC (Saudi Telecom Company) Olayan M. Alwetaid.

0
817282 696x435
Διαφήμιση

Ένας οδικός χάρτης συνεργασίας με την Hellas Sat για την παροχή νέων καινοτόμων υπηρεσιών και λύσεων που αναμένεται να προσφέρει η εταιρεία στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθορίστηκε σε σειρά επαφών της Διευθυντικής Ομάδας της Hellas Sat με τον Όμιλο Saudi Telecom Company (STC) και θυγατρικές του στη Σαουδική Αραβία.

Σύνταξη :ecozen.gr

 

CEO STC

Η Saudi Telecom Company (www.stc.sa) είναι η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της Μέσης Ανατολής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της είναι τη λίστα Forbes των 100 καλύτερων CEO παγκοσμίως.  Δραστηριοποιείται σε πολλές αγορές της Μέσης Ανατολής και πρόσφατα ξεκίνησε την επέκτασή της και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές με διάφορες εξαγορές. Συναντήσεις υπήρξαν και με τις Διευθυντικές Ομάδες των θυγατρικών εταιρειών της, όπως την TAWAL, η οποία δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην διαχείριση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη. Σημαντικά ήταν τα συμπεράσματα των επαφών και με την CENTER 3, η οποία μετέχει στο έργο του υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών μεταφοράς δεδομένων μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας. Υψλού επιπέδου ήταν η επαφή και με την εταιρεία SIRAR, που δραστηριοποιείται με επιτυχία στην παροχή υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας.

 

download

Οι επαφές της Hellas Sat στη Σαουδική Αραβία περιελάμβαναν και συνάντηση με την εταιρεία STC SOLUTIONS η οποία παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ICT και έχει βραβευθεί ως η εταιρεία στη Σαουδική Αραβία με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους της.

Κατά τη διάρκεια των επαφών με τις εταιρείες συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται σήμερα σχετικά με τις ψηλές τιμές ίντερνετ στις επιχειρήσεις, γεγονός που δεν ευνοεί την περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών ICT στην Ελλάδα.

Homepage Solutions

Κατά την παρουσία της εταιρείας στην χώρα πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με τους επικεφαλής των διαστημικών εταιρειών του Τεχνολογικού Ινστιτούτου King Abdulaziz City of Science and Technology, κατά την διάρκεια των οποίων συζητήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας τους με την Hellas Sat. Ακόμα συζητήθηκε η δυνατότητα υποστήριξης νεοφυών (startups) εταιρειών της Ελλάδος και της Κύπρου στο χώρο της τεχνολογίας και του διαστήματος, από το νέο Κέντρο Νεοφυών Τεχνολογικών Εταιρειών που αναπτύσσεται στους χώρους του Ινστιτούτου.

SAUDI BROADCASTING AUTHORITY

Το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (King Abdulaziz City of Science and Technology) (www.kacst.gov.sa) είναι το μεγαλύτερο τεχνολογικό ίδρυμα της Σαουδικής Αραβίας και οργάνωσε πρόσφατα παγκόσμιο κέντρο ανάπτυξης καινοτόμων τεχνολογιών με την παραχώρηση των εργαστηρίων του σε επιστήμονες από όλες τις χώρες για ερευνητικούς σκοπούς.

Ο κύκλος των επισκέψεων ολοκληρώθηκε με την συνάντηση με τον Ανώτερο Εκτελεστικό Διευθυντή της Saudi Broadcasting Authority, Mohammed Abdulaziz Alhakbani και τη Διευθυντική του Ομάδα. Η Saudi Broadcasting Authority, (www.sba.sa) είναι η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας και από τις καινοτόμες εγκαταστάσεις της παράγονται σήμερα 10 τηλεοπτικά προγράμματα, τα οποία μεταδίδονται μέσω δορυφόρων και διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης προτάθηκε από την πλευρά της Hellas Sat η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το Κέντρο Τηλεοπτικών Υπηρεσιών (Media Center) στην Κύπρο, το οποίο εξυπηρετεί σήμερα τηλεοπτικούς οργανισμούς της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Διαφήμιση