Αρχική Αφιερώματα Γιορτή του πατέρα 2023: Χρόνια Πολλά, μπαμπά!

Γιορτή του πατέρα 2023: Χρόνια Πολλά, μπαμπά!

Η 3η Κυριακή του Ιουνίου τιμάται ως γιορτή του πατέρα  στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και την Αμερική, όπου καθιερώθηκε για πρώτη φορά το μακρινό 1908. Όπως και να΄χει η αφορμή είναι εξαιρετική για να αλλάξει η ατζέντα της Κυριακής 18 Ιουνίου και να γεμίσει με ευχές!

0
Πέτρος Γιώτης Γιορτή Πατέρα
Πέτρος Γιώτης, ο μπαμπάς που λατρεύουν οι μικρές πριγκίπισσές του Ευτυχία και Εβελίνα
Διαφήμιση

Γιορτή του πατέρα την Κυριακή 18/6 και οι μπαμπάδες κάθε ηλικίας έχουν την τιμητική τους! Και ο δικός σου, και ο δικός μου, και εκείνος ο άγνωστος μπαμπάς που ονειρεύεται το καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του, κι εκείνος ο  σκληρός πατέρας που μεγάλωσε και μοιάζει με ένα μικρό παιδί που χρειάζεται ένα δυνατό χέρι για να πορευτεί και πλέον δεν πάει μόνος του …στο γιατρό!

Σύνταξη: ecozen.gr

 

Πες κι εσυ χρόνια πολλά στον πατέρα που γιορτάζει

Γιορτάζει  εκείνος που μόλις έμαθε ότι θα γίνει …μπαμπάς, έβαλε τα κλάματα, φαίνεται άλλωστε και στο βίντεο που τράβηξε με το κινητό του και το «ανέβασε» στο instagram για να ανακοινώσει το χαρμόσυνο γεγονός σε συγγενείς και φίλους!

Πέτρος Γιώτης Ευτυχία και Εβελίνα
Ο μπαμπάς Πέτρος Γιώτης με τις κόρες του Ευτυχία και Εβελίνα, φωτογραφημένοι απο τη μαμά Άννα Σαπεροπούλου

Γιορτάζει εκείνος που βρέθηκε δίπλα στην αγαπημένη του τη στιγμή του τοκετού, αλλά …λύγισε και τον έβγαλαν άρον-άρον από την αίθουσα… Συμβαίνει ακόμη, δεν το λέμε εμείς, οι μαιευτήρες  το περιγράφουν!

Γιορτάζει εκείνος  που κάθε πρωί πηγαίνει το παιδί του στον παιδικό σταθμό και βρίσκει κάθε φορά και μια διαφορετική ιστορία για να κάνει λιγότερο δραματικό τον αποχωρισμό: «…Τώρα ο μπαμπάς θα πάει στη δουλειά και μετά θα έρθει να σε πάρει και θα σε πάει στο γήπεδο». Τι κι αν το μεσημέρι κανένα 4χρονο δεν πάει στο γήπεδο, αφού το λέει ο μπαμπάς  όμως….

Αντώνης Τσοπουρίδης, Δημήτρης Ιωάννα
Ο μπαμπάς Αντώνης Τσοπουρίδης, ξεναγεί τα παιδιά του Δημήτρη και Ιωάννα στης Ακρόπολης τα μέρη. Φωτογραφίζει η μαμά Τσαούλα Σαπεροπούλου.

Γιορτάζει εκείνος ο μπαμπάς που παραδέχεται οτι δεν τα πάει και τόσο καλά όταν πρόκειται να πάει το παιδί του στον παιδίατρο για εμβόλιο! Γενικά δεν τα πάει καθόλου καλά με τα φάρμακα, ειδικά όταν πρόκειται να δώσει στο παιδί του σιρόπι.

Γιορτάζει εκείνος ο μπαμπάς που παίρνει τηλέφωνο τη μαμά του να ρωτήσει για …μαγικά  που εφάρμοζε εκείνη και πάντα έπιαναν… «Μάνα, πως μου έκοψες την πιπίλα, θυμάσαι;»

Γιορτάζει εκείνος ο μπαμπάς που αυτή την Κυριακή θα μάθει ποδήλατο  το παιδί του… κι έχει τόση αγωνία, «θα τα καταφέρω, ή θα πέσει και θα φοβηθεί;»

Γιορτάζει εκείνος που διηγείται στα δίδυμα αγόρια του τι έκανε στο στρατό κι ας μην καταλαβαίνουν τι είναι στρατός βλέπεις  ξεχνά ότι εκείνα είναι μόλις 2 ετών…

Γιορτάζει εκείνος ο μπαμπάς που αποφάσισε από κοινού με τη μαμά να πάρουν δρόμους ξεχωριστούς σαν ζευγάρι, έχοντας πάντα ως κοινό στόχο να μεγαλώσουν με αγάπη τα παιδιά… «Πάνω απ΄ όλα να είναι εντάξει τα παιδιά…»

Γιορτάζει εκείνος ο μπαμπάς που βλέπει ότι το παιδί του ξετραλαίνεται όταν του διαβάζει παραμύθι το βράδυ πριν κοιμηθεί –άλλωστε το συστήνουν και όλοι οι ειδικοί- μόνο που…  καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην αποκοιμηθεί κατά την υπέροχη και τρυφερή αυτή διαδικασία. Κάπου εδώ αναρωτιέται “...πότε θα αρχίσει να διαβάζει μόνο του”

Γιορτάζει εκείνος ο μπαμπάς που το φετινό καλοκαίρι θα κάνει βουτιές μαζί με τα παιδιά του και θα τους δείξει πως να κάνουν…μπόμπα, αλλά μόνο αν είναι εκείνος μαζί τους!

Γιώργος Γυπάκης 1
Ο λεβέντης Κρητικός Γιώργος Γυπάκης, μπαμπάς δυο παιδιών,του Γιάννη και της Αγγελικής μοιράζεται μαζί τους όλη τη σοφία της ζωής που απεκόμισε κατακτώντας ως τρανός έμπορος τη Θεσσαλονίκη!.

Γιορτάζει εκείνος ο μπαμπάς που διαφωνεί με τον έφηβο γιό του, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην μοιραστεί τις αγωνίες του με τη σύντροφό του και τους φίλους του: «…Πάλι ο μικρός ξενύχτησε με το κινητό στο χέρι, τι να κάνω, ρίξτε καμιά ιδέα

Γιορτάζει εκείνος  που δεν θυμάται τίποτα από τα μαθηματικά της Γ’  Γυμνασίου, αλλά δεν θέλει να το δείξει: «Καλά βρε παιδί μου δεν ξέρεις τι είναι το μονώνυμο και από ποια μέρη αποτελείται;».

Γιορτάζει εκείνος που ακούει τους πάντες να του λένε ότι η κόρη του, του μοιάζει και αναρωτιέται: «λες να …κρατήσει ή όταν μεγαλώσει θα αλλάξει αυτό;»

Γιορτάζει εκείνος που όταν μαγειρεύει για τα παιδιά του έχει μεγαλύτερη αγωνία κι από τις ελάχιστες στιγμές που μαγειρεύει για την …πεθερά του: «… Σας αρέσει το φαγητό που έφτιαξε ο μπαμπάς; Δεν είναι πολύ νόστιμο; Γιατί δεν τρώτε;»

Γιορτάζει εκείνος που μετανιώνει για τις φορές που έχει υψώσει τον τόνο της φωνής του και προσπαθεί να γίνει καλύτερος «…δεν μου φταίνε να ξεσπώ πάνω τους τις αγωνίες μου…»

Γιορτάζει εκείνος που όταν πηγαίνει με τα παιδιά στο σούπερ μάρκετ κι αφού τους έχει πεί “…παιδιά δεν παίρνουμε τίποτα εκτός λίστας”, βάζει κρυφά στο καλάθι πατατάκια “για εκείνο το βράδυ που θα δω  ποδόσφαιρο και τα παιδιά θα κοιμούνται…”

Νύσης και Έλλη Τσαμαντάνη
Ο μπαμπάς Νύσης Τσαμαντάνης με την κόρη του Έλλη σε μια αγκαλιά που πλέον ξαναζωντανεύει στα όνειρα… αλλά παραμένει ζεστή και δυνατή…

Γιορτάζει κι εκείνος που κάνει δυο δουλειές και αγωνιά «θα τα βγάλουμε πέρα; Για τα παιδιά νοιάζομαι…»

Γιορτάζει εκείνος που παραδέχεται στους φίλους του ότι το φετινό καλοκαίρι που τα παιδιά τελείωσαν το Γυμνάσιο και πηγαίνουν Λύκειο  θα βρει τρόπους να είναι διακριτικά δίπλα τους στις εξόδους τους: «σκέφτομαι να βάλω την εφαρμογή στο κινητό για να βλέπω ανά πάσα στιγμή που είναι, αλλά πώς να τους το πω χωρίς να θυμώσουν, τόσα γίνονται…»

Γιορτάζει εκείνος  ο μπαμπάς που δεν αντέχει τις γιορτές του σχολείου, ιδρώνει απο αγωνία “...μη ξεχάσει τα λόγια” και ταυτόχρονα φουσκώνει απο περηφάνεια “…τι παιδί έχω κάνει!…”

Γιορτάζει κι εκείνος που μόλις ανακάλυψε πώς να ανεβάζει στόρυ στο instagram ανέβασε κατά λάθος ένα βίντεο  την ώρα που το επεξεργαζόταν  και απευθύνεται για άμεση λύση στο παιδί του «…πες μου λίγο γρήγορα πως κατεβάζουμε βίντεο που ανεβάσαμε κατά λάθος, δεν είναι για μένα, για έναν φίλο μου πρόκειται!…»

Γιορτάζει ο άγνωστος ήρωας μπαμπάς που διέσχισε με κίνδυνο ζωής φουρτουνιασμένες θάλασσες για το μέλλον των παιδιών του

Γιορτάζει κι εκείνος ο μπαμπάς που φορά κρυφά από τα παιδιά του γυαλιά πρεσβυωπίας «…θα νομίζουν ότι γέρασα!…»

Οικογένια Λιόντου
Βίρτσμπουργκ Γερμανίας, ο μπαμπάς Δημοσθένης Λιόντος και η σύζυγός του Κωνσταντίνα, σε οικογενειακό πορτρέτο με τα παιδιά τους Ιωάννη και Βασιλική. Η φωτογραφία στάλθηκε ως ενθύμιο στους γονείς τους στην Ελλάδα…

Γιορτάζει κι εκείνος ο μπαμπάς που θα συνοδέψει την κόρη του νύφη στο γάμο της: «…θα τα καταφέρω ή θα κλαίω;»

Γιορτάζει κι εκείνος που μαθαίνει ότι σήμερα μπορείς να έχεις διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις και να μην το κρύβεις από τους γονείς σου «…άλλωστε και στο αγαπημένο μου σήριαλ συμβαίνει, όλα καλά!»

Γιορτάζει κι εκείνος που σε μια γερή καταιγίδα παίρνει τον 50χρονο γιό του τηλέφωνο: «…να προσέχεις, μην ταξιδέψεις με τη βροχή, είπαν θα βρέχει όλη νύχτα…»

Γιορτάζει κι εκείνος που μόλις  πήρε τη σύνταξή του και δεν γνωρίζει ακόμη πως είναι να μην πρέπει να ξυπνάς νωρίς το πρωί , ούτε πως είναι να είσαι στο σπίτι όλη τη μέρα…

Γιορτάζει κι εκείνος ο μπαμπάς που έφτασε 84 και ρωτά την κόρη του: «Να πάω στο σούπερ μάρκετ να πάρω ένα γάλα; Δεν θα αργήσω, θα έχω και το κινητό μαζί μου!»

 

ΔΙΚΑΙΟΣ ΜΠΑΘΡΕΛΛΟΣ
Ο μπαμπάς Δικαίος Μπαθρέλλος που πλέον αναπαύεται στη προγονική γη στον Δρύαλο της Μάνης, παραμένει σπουδαίος μπαμπάς για τα 5 παιδιά του . Ωστόσο, η μικρότερη κόρη του Μαρία τα τελευταία χρόνια τον… μαθαίνει περισσότερο καθώς ανακαλύπτει τα πατήματά του στη γη που τον μεγάλωσε…

Γιορτάζει ο μπαμπάς που έγινε  παππούς κι αναρωτιέται, θα ξέρει να απαντήσει στις ερωτήσεις του εγγονού του, θα μπορεί να το παρακολουθήσει όταν θα μεγαλώσει και θα παίζει με τα καινούργια κινητά; Μήπως πρέπει να κάνει μαθήματα tiktok;

Γιορτάζει στη μνήμη των παιδιών του κι εκείνος ο πατέρας που …έφυγε είτε νωρίς και αναπάντεχα, είτε …πλήρης ημερών. Το φευγιό αυτό θα πονάει πάντα…

Ο  πατέρας, όπως και η μητέρα, οι γονείς μας, είναι πάντα δίπλα μας είτε με φυσική παρουσία, είτε με τη σκέψη μας, είτε στα όνειρά μας…

Μια ημέρα, είναι λίγη, πολύ λίγη για αγάπη και θύμισες, όμως μην ξεχάσεις σήμερα να πεις Μπαμπά, Χρόνια Πολλά!

 

Σημείωση: Οι φωτογραφίες του άρθρου αποτελούν οικογενειακά αρχεία και προστατεύονται απο πνευματικά δικαιώματα.

Διαφήμιση