Αρχική Special Topics Ελληνικός τουρισμός-Έτος ρεκόρ το 2023

Ελληνικός τουρισμός-Έτος ρεκόρ το 2023

Κάθε ρεκόρ αναμένεται να σπάσει ο ελληνικός τουρισμός στην χώρα το έτος 2023, με τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2023 να έχουν ξεπεράσει αυτά της ίδιας περιόδου του προηγούμενου έτους.

0
Τουρισμός3
Διαφήμιση

Τα μηνύματα που έρχονται από διάφορούς προορισμούς στην Ελλάδα δείχνουν ότι ο ελληνικός τουρισμός το φετινό έτος έχει να περιμένει πολλά και να επιδοθεί σε ιδιαίτερα καλές επιδόσεις. Μάλιστα, στα περισσότερα νησιά της χώρας σημειώνονται αυξημένες κρατήσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, με κλασσικούς προορισμούς όπως Κρήτη, Ρόδος, Μύκονος, Κέρκυρα, Χαλκιδική και Πελοπόννησος να παρουσιάζουν πολύ καλή ροή.

Τα γαλάζια νερά των Ελληνικών ακτών, τα γραφικά λευκά σπιτάκια του Αιγαίου αλλά και οι σμαραγδί θάλασσες του Ιονίου, οι γνωστοί για την φιλοξενία τους ντόπιοι κάτοικοι συνεχίζουν για ακόμα μια χρονιά να αποτελούν πόλο έλξης των επισκεπτών από το εξωτερικό. Πώς άλλωστε να αντισταθεί κάποιος στη γοητεία του Μύρτου, στα εδέσματα που κρύβονται στα στενάκια της Παλιάς Πόλης των Χανίων ή στην ιδιαίτερη κουζίνα των Επτάνησων;

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Αθηναίων καταβάλλει σημαντική προσπάθεια να καθιερώσει την πρωτεύουσα της χώρας ως έναν τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, που δεν θα αποτελεί απλώς ένα σημείο διέλευσης προς άλλες τοποθεσίες.

Οι χώρες που φαίνεται να προτιμούν περισσότερο την Ελλάδα είναι οι παραδοσιακές αγορές της Αγγλίας και Γερμανίας, οι οποίες ακολουθούνται από την ΓαλλίαΑμερική και τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ από τον Μάρτιο 2023 υπάρχει άνοδος στους επισκέπτες από Ρωσία. Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης και βαλκανικές χώρες, συγκεκριμένα η Ρουμανία, η Σερβία και η Πολωνία, οι οποίες φέτος δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στους ελληνικούς προορισμούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Κωνσταντινίδου.

τουρισμός

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) για τις αεροπορικές αφίξεις εξωτερικού στην χώρα, οι καλές ειδήσεις που δείχνουν ότι ο ελληνικός τουρισμός θα πάει καλά, ξεκίνησαν από την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2023, καταγράφηκαν 2,7 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, ξεπερνώντας τα επίπεδα της ίδιας περιόδου του 2022 και παρουσιάζοντας αύξηση κατά +871 χιλ. αφίξεις (+47,1%).

Μόνο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καταγράφηκαν 1,5 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις παρουσιάζοντας αύξηση +640 χιλ./+71,3%. Ακολούθησε το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης όπου καταγράφηκαν 529 χιλ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση + 158 χιλ./+42,6%. Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση αφίξεων της Ρόδου, η οποία αγγίζει τις 155 χιλιάδες διεθνής αφίξεις, δηλαδή αύξηση +40 χιλ./+35,0%.

Διαφήμιση