Αρχική Ειδήσεις ΕΔΟΕΑΠ: Οικοφιλικές Δράσεις για την Ενέργεια και το Περιβάλλον

ΕΔΟΕΑΠ: Οικοφιλικές Δράσεις για την Ενέργεια και το Περιβάλλον

Ο ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε τη λήψη μέτρων με οικοφιλικό πρόσημο με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας σε συνδυασμό με την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος από την ρύπανση.

0
Γυμανστήριο μετά
Διαφήμιση

Ανταποκρινόμενος στις επιταγές της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, ο ΕΔΟΕΑΠ  έθεσε σε εφαρμογή σειρά μέτρων που αλλάζουν την εικόνα του Οργανισμού.

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε ότι αφορά το πράσινο αποτύπωμα του Οργανισμού ο ΕΔΟΕΑΠ:

 • Αντικατέστησε ήδη τους θερμικούς λαμπτήρες φωτισμού στα δύο κτήρια της Αθήνας επί των οδών Σισίνη/Ορμινίου και έπεται το κτήριο της Θεσσαλονίκης,
 • Σταδιακά εγκαταλείπει την χρήση εμφιαλωμένων νερών και ενισχύει το πράσινο στα κενά παρτέρια του Γυμναστηρίου αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο της εισόδου στο κεντρικό Κτήριο.
 • Συστηματοποιεί και επαυξάνει την ανακύκλωση  χαρτιού και αναλώσιμων υλικών με νέα συμφωνία προς ενίσχυση κοινωφελών σκοπών.

Ανάπτυξη πρασίνου -κατάργηση πλαστικών

 • ΕΔΟΕΑΠ ΠΡΑΣΙΝΟΦυτεύτηκαν 68 εποχικά φυτά (ανθοφόρα και θάμνοι), σε παρτέρια 29 τ.μ., του ιατρικού γυμναστηρίου, αναβαθμίζοντας την αισθητική του χώρου, την ποιότητα του αέρα και την διάθεση των αθλουμένων.
 • Καλύφθηκε με φυτά ο κήπος στο κτήριο της Ορμινίου και η είσοδος στον κεντρικό κτήριο.
 • Αντικαταστάθηκαν οι  υπάρχοντες  ψύκτες νερού φιαλών από ψύκτες  νερού  με  φίλτρα από  το  δίκτυο ύδρευσης και καταργήθηκε  η προμήθεια νερού σε πλαστικά μπουκάλια.
 • Αντικαταστάθηκαν οι συμβατικοί λαμπτήρες φωτισμού (λάμπες  φθορίου)  με νέα φωτιστικά  Led  και  στα  τρία υπόγεια του κτηρίου της Σισίνη,  με  εξοικονόμηση ημερήσιας κατανάλωση 46.8 kWh και 983 kWh μηνιαίως.
 • Συστηματοποιήθηκε η διαδικασία ανακύκλωσης χαρτιού σε συνεργασία με τον κοινωνικό συνεταιρισμό «Κλίμαξ».

Αναλυτικότερα το πράσινο αποτύπωμα του Οργανισμού περιλαμβάνει :

 • Ανακύκλωση  λαμπτήρων, με σημεία  συλλογής  το  πρώτο πάρκινγκ του  κτηρίου  της  Σισίνη  και  το  πάρκινγκ του  κτηρίου της  Ορμινίου. Η παραλαβή γίνεται από την εταιρεία Φωτοκύκλωση.
 • Ανακύκλωση μπαταριών στις  εισόδους των  κτηρίων της Σισίνη και της  Ορμινίου. Η  παραλαβή  γίνεται  από την εταιρία Δήσιος.
 • Ανακύκλωση  χαρτιού από  τον καταστροφέα εγγράφων του  τετάρτου ορόφου στη  Σισίνη.
 • Ανακύκλωση  εγγράφων. Η συλλογή τους γίνεται σε  ασφαλισμένους κάδους ανά κτήριο και το  χαρτί  από τον καταστροφέα  διοχετεύεται προς ανακύκλωση στον κοινωνικό μη κερδοσκοπικό φορέα Κλίμακα που συντρέχει άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας τα οποία βιώνουν τον εργασιακό αποκλεισμό.
 • Ενεργειακή εξοικονόμηση:Ειδικότερα, για την ενεργειακή εξοικονόμηση η διοίκηση του Οργανισμού ενθαρρύνει το προσωπικό καθαριότητας σε πρακτικές καθημερινής διαχείρισης για την ευαισθητοποίησή του να σβήνουν τα φώτα μετά το ωράριο εργασίας κ.πλ.

ΕΔΟΕΑΠ ΦΩΤΟΑξίζει να αναφερθεί οτι ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης ανταποκρινόμενος στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, ήδη από το παρελθόν είχε καθιερώσει σύστημα  συλλογής και μεταφοράς  επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων, βάσει ενεργού  σύμβασης  με την εταιρεία Sterimed.  Τα υγειονομικά  απόβλητα συλλέγονται  σε  ειδικά κουτιά (Hospital  Boxes) ανά όροφο και αποθηκεύονται σε  ειδικό ψυγείο ελεγχόμενης θερμοκρασίας στο πρώτο υπόγειο του κτηρίου της Σισίνη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΦΕΚ 1419/2003).  Για το κτήριο της Σισίνη υπάρχουν δύο boxes  στο ισόγειο. Ένα στο γυναικολογικό ιατρείο, ένα  στο μικροβιολογικό, σε όλα τα οδοντιατρεία και  στις  δύο αίθουσες επεμβατικού.

Διαφήμιση