Αρχική Special Topics UFO: Ιστορική ανακοίνωση της NASA σε live μετάδοση-Βίντεο

UFO: Ιστορική ανακοίνωση της NASA σε live μετάδοση-Βίντεο

0
ΑΤΙΑ UFO
Διαφήμιση

Απαντήσεις σε πραγματικές διαστάσεις γύρω από τα UFO, που άλλοι χλευάζουν, άλλοι αναρωτιούνται και άλλοι θεωρούν γεγονός, έρχεται να δώσει η NASA. 

Σε μία ιστορικής σημασίας μετάδοση η NASA που διερευνά χρόνια την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και παρουσίας της στον πλανήτη Γη, αποφάσισε να “κλείσει πολλά στόματα” που εκφράζουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις εδώ και δεκαετίες, δίνοντας βίντεο από εκείνα που έχουν εντοπίσει οι μηχανισμός της με “αντικείμενα παράξενα και αγνώστου ταυτότητας”.

Ναι, οι θεάσεις αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων χλευάζονται από αρκετούς εδώ και πολλά χρόνια, αλλά αυτά τα ευρήματα δεν είναι αστεία για όλους!

Ο Thomas Zurbuchen, προηγουμένως αναπληρωτής διαχειριστής για την επιστήμη στη NASA , ανακοίνωσε μια σχετική ομάδα μελέτης τον περασμένο Ιούνιο λέγοντας: «Η NASA πιστεύει ότι τα εργαλεία της επιστημονικής ανακάλυψης είναι ισχυρά και παραμένουν ισχυρά σε όλους τους τομείς. Έχουμε πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα παρατηρήσεων της Γης από το διάστημα – μία πηγή “ζωής” της επιστημονικής έρευνας.

Έχουμε τα εργαλεία και την ομάδα που μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την κατανόησή μας για το άγνωστο. Αυτός είναι ο ίδιος ο ορισμός του τι είναι η επιστήμη. Αυτό κάνουμε».

Η ύπαρξη αυτής της ομάδας έχει προσδώσει μεγάλη νομιμότητα σε πολλούς αβάσιμους ισχυρισμούς που ακούγονταν για τα UFO εδώ και δεκαετίες.

Ως μέρος της μελέτης τους αυτής, οι ερευνητές  της NASA έχουν επιφορτιστεί με την ανάλυση «μη αναγνωρισμένων ανώμαλων φαινομένων» (UAP).

Σε λίγες εβδομάδες η έκθεση της NASA για τα UFO

Σήμερα πραγματοποιείται σε ζωντανή μετάδοση η πρώτη της δημόσια συνεδρίαση της επιτροπής της NASA, που σχηματίσθηκε πέρυσι για να μελετήσει αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί «άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα», τα οποία περιγράφονται συνήθως με τον όρο UFO, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να συντάξει μια έκθεση, την οποία θα δημοσιεύσει σε λίγες εβδομάδες.

Αυτό το 16μελές σώμα, στο οποίο μετέχουν ειδικοί από τομείς που κυμαίνονται από τη φυσική μέχρι την αστροβιολογία, σχηματίσθηκε τον περασμένο Ιούνιο για να εξετάσει θεάσεις UFO και άλλα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από μη στρατιωτικούς τομείς της κυβέρνησης και του εμπορίου.

Η σημερινή τετράωρη δημόσια συνεδρίαση επικεντρώνεται  «σε τελικές συζητήσεις πριν η ανεξάρτητη ομάδα έρευνας της υπηρεσίας δημοσιοποιήσει φέτος το καλοκαίρι μια έκθεση», ανέφερε η NASA ανακοινώνοντας τη συνεδρίαση.

Η επιτροπή αυτή διεξάγει την πρώτη τέτοια έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ υπό την αιγίδα της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ για ένα θέμα που η κυβέρνηση περιόριζε άλλοτε στην αποκλειστική και απόρρητη αρμοδιότητα των αξιωματούχων των στρατιωτικών και εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η μελέτη της NASA είναι χωριστή από μια νέα έρευνα από το Πεντάγωνο για άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAP), τα οποία έχουν τεκμηριωθεί τα τελευταία χρόνια από πιλότους στρατιωτικών αεροσκαφών και έχουν αναλυθεί από αξιωματούχους υπηρεσιών άμυνας και πληροφοριών των ΗΠΑ.

Οι παράλληλες προσπάθειες της NASA και του Πενταγώνου -που διεξάγονται και οι δύο με κάποιο δημόσιο έλεγχο- υπογραμμίζουν μια στροφή της κυβέρνησης έπειτα από δεκαετίες κατά τις οποίες απέρριπτε πληροφορίες για θεάσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων (ATIA, UFO) που χρονολογούνται από τα χρόνια του 1940.

Ο όρος UFO, που συνδέεται από παλιά με τα περί ιπτάμενων δίσκων και εξωγήινων, έχει αντικατασταθεί στην ορολογία της κυβέρνησης από τον όρο UAP (Unidentified Aerial Phenomena, Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα).

Ενώ η επιστημονική αποστολή της NASA θεωρήθηκε από μερικούς ότι υπόσχεται μια πιο ανοικτή προσέγγιση σ’ ένα θέμα που αντιμετωπιζόταν από καιρό σαν ταμπού από το αμυντικό κατεστημένο, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έκανε εξαρχής γνωστό πως δεν πρόκειται να σπεύσει να βγάλει συμπεράσματα.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα UAP έχουν εξωγήινη προέλευση», ανέφερε η NASA ανακοινώνοντας το σχηματισμό της επιτροπής τον περασμένο Ιούνιο.

Στις πιο πρόσφατες δηλώσεις της, η υπηρεσία παρουσίασε μια εν δυνάμει αλλαγή στο ίδιο το ακρωνύμιο UAP, αναφερόμενη σ’ αυτό ως συντομογραφία του «Unidentified Anomalous Phenomena» (Άγνωστης Ταυτότητας Ανώμαλα Φαινόμενα). Αυτό σημαίνει πως μπορεί να περιληφθούν και θεάσεις άλλες από αυτές που φαίνεται να συμβαίνουν στον αέρα.

Ωστόσο, ανακοινώνοντας τη σημερινή συνάντηση, η NASA ανέφερε πως ορίζει τα UAP «ως παρατηρήσεις συμβάντων στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωρισθούν ως αεροσκάφη ή ως γνωστά φυσικά φαινόμενα από επιστημονική άποψη».

Αμερικανοί αμυντικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως η πρόσφατη προσπάθεια του Πενταγώνου να ερευνήσει τέτοιες θεάσεις οδήγησε σε εκατοντάδες νέες αναφορές που βρίσκονται υπό εξέταση, αν και οι περισσότερες παραμένουν στην κατηγορία του ανεξήγητου.

Ο επικεφαλής της νέας υπηρεσίας του Πενταγώνου All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) έχει δηλώσει πως η ύπαρξη νοήμονος εξωγήινης ζωής δεν έχει αποκλεισθεί, ωστόσο καμιά από τις θεάσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων δεν έχει παράσχει στοιχεία ότι ήταν εξωγήινης προέλευσης.

Δείτε εδώ live μετάδοση από τη NASA:

Διαφήμιση