Αρχική Εκδηλώσεις Στέψη Καρόλου Γ: Τελετή με 300.000.000 τηλεθεατές!

Στέψη Καρόλου Γ: Τελετή με 300.000.000 τηλεθεατές!

Τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ παρακολούθησαν περισότεροι απο 300.000.000 τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, και εκατοντάδες χιλιάδες θεατές, ενώ  τελευταία φορά που έγινε κάτι ανάλογο στη Βρετανία ήταν πριν από 70 χρόνια, το 1953 με τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ 

0
Κάρολος βασιλικό μπαλκόνι κεντρική
Διαφήμιση

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ΄ αποτελεί πλέον μια ιστορική τελετή με τουλάχιστον 300.000.000 τηλεθεατές απο όλο τον κόσμο που παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό ένα τελετουργικό που στηρίζεται σε παραδόσεις που χάνονται στα βάθη των αιώνων.

Κάρολος Καμίλα μετά τη στέψη

Τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ  και την ιστορική τελετή παρακολούθησαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από 300.000.000 τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, ενω δεκάδες χιλιάδες βρεθηκαν έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να παρακολουθήσουν αλλά και να καταγράψουν με τον φωτογραφικό τους φακό τη στιγμή που το βασιλικό ζεύγος βγήκε στο μπαλκόνι και χαιρέτησε το πλήθος.

 

 

 

Το τελετουργικό ξεκίνησε στις 12:20 ώρα Ελλάδος με τη λεγόμενη «Πομπή του Βασιλιά». Το βασιλικό ζεύγος με την Πολιτειακή ‘Αμαξα του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου που την έσερναν έξι άλογα ράτσας Windsor Grey ξεκίνησε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με προορισμό το Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Συνεχίζοντας μια παράδοση αιώνα…

Η εμφάνιση του βασιλικού ζεύγους στο μπαλκόνι ανήμερα της στέψης αποτυπώνεται στον λογαριασμό instagram της βασιλικής οικογένειας. To τελετουργικό ολοκληρώθηκε όταν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα εμφανίστηκαν στο μπαλκόνι των Ανακτόρων για να χαιρετίσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί.

Κάρολος Καμίλα βασιλικό μπαλκόνι ινσταγκραμ
Η πρώτη καταγεγραμμένη εμφάνιση στο …βασιλικό μπαλκόνι πραγματοποιήθηκε το 1851, όταν εμφανίστηκε η βασίλισσα Βικτώρια. Από το 1902 κάθε νέος μονάρχης και άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας εμφανίζονται στο μπαλκόνι την ημέρα της στέψης τους.

Μαζί τους βρίσκονταν ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας και των παιδιών τους. Απουσίαζε ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος αν και παρακολούθησε τη στέψη στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, δεν προσκλήθηκε να εμφανιστεί στο μπαλκόνι καθώς πλέον δεν αποτελεί εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

 

Ο όρκος του βασιλιά

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’  ορκίστηκε στη Βίβλο να κυβερνά τον λαό με δικαιοσύνη και έλεος και να υποστηρίζει την Αγγλικανική Εκκλησία της Αγγλίας και την Πρεσβυτεριανή Εκκλησία της Σκωτίας.

Κάρολος όρκος ινσταγκραμ

Για πρώτη φορά σε στέψη, ο Μεγαλειότατος προσεύχεται επίσης η χάρη να είναι ευλογία για όλους… κάθε πίστης και πίστης». Ο Βασιλιάς ντύνεται με συμβολικά “άμφια” και του παρουσιάζονται αντικείμενα της βασιλείας, καθένα από τα οποία αποτελεί μια ορατή υπενθύμιση του ρόλου του και της ευθύνης του απέναντι στον Θεό.

Σε αυτά περιλαμβάνονται:

– Η Supertunica: ένα πανωφόρι από χρυσό μετάξι που αντανακλά τη λαμπρότητα του Χριστού.

– Τα Armills: χρυσά βραχιόλια που αντιπροσωπεύουν την ειλικρίνεια και τη σοφία.

– Η σφαίρα του ηγεμόνα που συμβολίζει τον χριστιανικό κόσμο.

– Το σκήπτρο του ηγεμόνα με το περιστέρι που αντιπροσωπεύει τον πνευματικό ρόλο του βασιλιά.

– Το σκήπτρο του ηγεμόνα με σταυρό που αντιπροσωπεύει την κοσμική εξουσία της Αυτού Μεγαλειότητας.

Ο πρίγκιπας Χάρι έλαμψε… τρεις σειρές πίσω

Ο μικρότερος γιος του βασιλιά, ο πρίγκιπας Χάρι, παρακολούθησε την τελετή της στέψης μόνος του, χωρίς τη σύζυγό του, Μέγκαν, και τα παιδιά του, τον πρίγκιπα Άρτσι και την πριγκίπισσα Λίλιμπετ. Είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίζεται με τη βασιλική οικογένεια μετά τη δημοσίευση της αυτοβιογραφίας του Spare νωρίτερα φέτος, στην οποία ασκεί έντονη κριτική στον πατέρα του, τη μητριά του και τον αδελφό του.

Χάρι στέψη Κάρολου

Καθόταν δύο σειρές πίσω από τον αδελφό του, ανάμεσα στον Τζακ Μπρούκσμπανκ, τον σύζυγο της εξαδέλφης του πριγκίπισσας Ευγενίας, και την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, πρώτη εξαδέλφη της Ελισάβετ Β’

«Η μοναξιά του Χάρι» είναι τίτλος σε πολλά δημοσιεύματα που συμφωνούν ότι βρέθηκε στην τρίτη σειρά των παρευρισκόμενων, αρκετές θέσεις μακριά από τον αδερφό του Ουίλιαμ και δεν τραγούδησε τον ύμνο στον Κάρολο. Μάλιστα ήταν προσκεκλημένος στο Μπάκιγχαμ αλλά εθεάθη να αναχωρεί, για το αεροδρόμιο Χίθροου αμέσως μετά την τελετή στέψης στο Αβαείο, πιθανότατα για να επιστρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρέμεινε η Μέγκαν με τα δύο παιδιά του.

«Πιστεύω ότι οι αποκαλύψεις του πρίγκιπα Χάρι στεναχώρησαν βαθιά τον νέο βασιλιά, διότι είναι ο γιος του, κάποιος στον οποίο υπήρξε αφοσιωμένος και πιστεύω ακόμα παραμένει. Οπότε αισθάνεται λαβωμένος από όσα έχουν συμβεί, με την «απώλεια» του γιου του» ανέφερε η συγγραφέας και δημοσιογράφος Τίνα Μπράουν.

Κάρολος Λούις στο βασιλικό μπαλκόνι!

Ο  πρίγκιπας Λούις, πέντε ετών, γιος του Ούλιαμ και της Κέιτ, διεκδίκησε επάξια τη φήμη του για την «εκφραστικότητα του προς το πλήθος». Από το Αβαείο μέχρι το μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ οι χειρονομίες του έκλεψαν την παράσταση!

 

H βροχερή ημέρα, φαίνεται ότι δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους μουσικούς των πνευστών, ειδικά τον κύριο που άδειασε αρκετές φορές την τρομπέτα του από το νερό.

Κάρολος Μουσικόι στη βροχή

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου Μαρκ Ρόλεϊ προειδοποίησε χθες ότι θα υπάρχει «πολύ μικρή ανοχή για διατάραξη» στους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου. Πάνω από 11.000 αστυνομικοί βρίσκονται σήμερα σε περιπολία στο κέντρο του Λονδίνου.

Βασιλική φρουρά

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε τη σύλληψη, αλλά ανέφερε στο Twitter ότι οι αρχές συνέλαβαν τέσσερα πρόσωπα με την υποψία πρόκλησης διατάραξης της δημόσιας τάξης και τρεις ανθρώπους με την υποψία ότι κατέχουν αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν ζημιές.

Διαφήμιση