Αρχική Ειδήσεις Πρωτομαγιά: 24ωρη απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό και τράμ 

Πρωτομαγιά: 24ωρη απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό και τράμ 

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν την Πρωτομαγιά από 09:00 πμ  έως 21:00 μμ. Δεμένα για 24 ώρες θα είναι και τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

0
απεργία μετρό
Διαφήμιση
Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Πρωτομαγιά μετρό, ηλεκτρικός κια τράμ, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα σταθερής τροχιάς  συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΕΚΑ διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς τους και προσλήψεις προσωπικού.

Με αφορμή την 24ωρη απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ οι εργαζόμενοι στο μετρό ανακοίνωσαν: “Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια (137) από εκείνη την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, οι αγώνες όμως για ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα (τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια), δεν είναι μόνο επίκαιροι αλλά και απαραίτητοι!”

Υποστήριξαν ακόμη: “Τα Σωματεία μας, αποτίνουν φόρο τιμής στην ιερή αυτή ημέρα και ενώνουν τη φωνή τους με όλες τις συλλογικότητες, ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει το λαό όλες οι μέχρι τώρα εφαρμοσμένες αντεργατικές διατάξεις της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης”.

images (2)

Οι εργαζόμενοι στο μετρό διεκδικούν:

-Κατώτατο μισθό, αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων,

-Ουσιαστικές αυξήσεις στα εισοδήματα,

-Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό,

-Δημόσιο και Καθολικό Σύστημα Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες διεκδικούν:

Προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι οργανικές ανάγκες της επιχείρησης με μόνιμο προσωπικό για τη εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Μέσου, προς όφελος των επιβατικού κοινού. Όπως ανακοίνωσαν: ” συμμετέχουμε καθολικά στην 24ωρη Απεργία, που κήρυξαν για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ και συμμετέχουμε, επίσης, στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Εξάλλου, 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την εργατική Πρωτομαγιά, ανακοίνωσε και η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας.

download (3)

«Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και πολλές φορές έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα των ναυτεργατών, αλλά και όλων των εργαζομένων τη γης», τονίζει σε μήνυμά του με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς  ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Μανώλης Τσικαλάκης. Επισημαίνει ότι το ναυτεργατικό δυναμικό αγωνίζεται καθημερινά για τα προβλήματα των συναδέλφων, υπερασπίζοντας τη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την κατάργηση των νόμων για τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις των πλοίων και τη στελέχωσή τους, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι τα ναυτεργατικά σωματεία με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς έχουν εξαγγείλει για τη Δευτέρα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Τα ναυτεργατικά σωματεία θα συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις στον Πειραιά στις 11:00 το πρωί, ενώ ομάδες περιφρούρησης των ναυτικών θα υπάρχουν στα λιμάνια της Αττικής και στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας.

 

Διαφήμιση