Αρχική Ανακύκλωση Περιφέρεια Αττικής: Δωρεάν διανομή λιπάσματος από βιοαπόβλητα στους παραγωγούς του Δ.Ωρωπού

Περιφέρεια Αττικής: Δωρεάν διανομή λιπάσματος από βιοαπόβλητα στους παραγωγούς του Δ.Ωρωπού

0
pat
Διαφήμιση

Στη δωρεάν διανομή λιπάσματος από βιοαπόβλητα στους παραγωγούς του Δήμου Ωρωπού προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής και ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), σε μια προσπάθεια στήριξης της αγροτικής παραγωγής της Αττικής και της ανάδειξης ενός νέου τρόπου διαχείρισης των σκουπιδιών.

Στο πλαίσιο της στοχευμένης της στρατηγικής για την κυκλική οικονομία η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί να επικοινωνήσει το πρόγραμμά της για την αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των πολιτών. Μάλιστα, εντός του 2023 η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ αναμένεται να ολοκληρώσουν τη διανομή 200 υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων και 45.000 καφέ κάδων για να ενισχύσουν τα προγράμματα ανακύκλωσης των δήμων.

Έτσι, μετά από τους αγρότες και παραγωγούς των Δήμων Κρωπίας και Μαραθώνα, η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ συνέχισαν την διανομή δωρεάν πιστοποιημένου εδαφοβελτιωτικού από την επεξεργασία βιοαποβλήτων στους παραγωγούς του Δήμου Ωρωπού, στο πλαίσιο αιτήματος της  Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και  Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής.

Την παράδοση και διανομή των περίπου 7.500 σάκων των 20lit, έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ και  Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής προστασίας Β. Κόκκαλη, παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού  Γ. Γιασημάκη. Τον κο Πατούλη συνόδευαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός και στελέχη της Περιφέρειας, ενώ στη διαδικασία παραβρέθηκαν ο Βουλευτής ΝΔ Ανατολικής Αττικής  Β. Οικονόμου, οι αντιδήμαρχοι  Γ. Παπαγιάννης, Α. Γαζβινιάν, Ν. Τζεβελέκος, Μ. Ντάσης, Π.  Κιούσης, Χ. Σαμπάνης,  Θ. Μακροδημήτρης, Α. Καλύβας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής Κ. Στουραΐτης και ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Χ. Μπάκας.

pato

Κυκλική οικονομία: “Δίνουμε αξία στα σκουπίδια”

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους  Δήμους της Αττικής  καταβάλλει μία μεγάλη προσπάθεια “για να δώσουμε αξία στα σκουπίδια. Καλούμε και πάλι τους πολίτες να σταθούν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ενίσχυσης της συνείδησης της ανακύκλωσης“.

Όπως τόνισε ο ίδιος, ” η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται και θα βρίσκεται κοντά στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, όχι με λόγια, αλλά με έργα, με σκληρή δουλειά και συνεργασία. Η πρωτοβουλία αυτή προς τους παραγωγούς, θα είναι μια διαρκής στήριξη κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε έτος, ώστε να δοθεί η μέγιστη δυνατή βοήθεια στην μεγάλη αλυσίδα της παραγωγής του πρωτογενούς τομέα”.

Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης αναφέρθηκε στη συνολική προσπάθεια που κάνει ο ΕΔΣΝΑ για τα βιοαπόβλητα στηρίζοντας στην πράξη τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας, ενώ ο Δήμαρχος Ωρωπού Γ. Γιασημάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας πως αυτή ενισχύει στην πράξη την τοπική οικονομία και αφήνει θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής κ. Στουραΐτης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ για την συνέχιση της πρωτοβουλίας η οποία, όπως είπε, έχει άμεσο αντίκτυπο και στη συγκράτηση των τιμών των γεωργικών προϊόντων στο ράφι.

 

 

 

 

Διαφήμιση