Αρχική Ειδήσεις Λάρισα: Εισιτήριο …με ένα κλικ μέσα στο λεωφορείο!

Λάρισα: Εισιτήριο …με ένα κλικ μέσα στο λεωφορείο!

Η Λάρισα βγάζει …εισιτήριο στο λεωφορείο, αφού είναι η πρώτη πόλη που εφαρμόζει  το νέο σύστημα ανέπαφης πληρωμής εισιτηρίων στα λεωφορεία της, στο  πλαίσιο του προγράμματος σε 33 πόλεις και νησιά που ανακοίνωσαν η Visa, η NBG Pay και τα ΚΤΕΛ.

0
Λάρισσα ανέπαφες πληρωμές εισιτήρια
Διαφήμιση

Ήδη στη Λάρισα το εισιτήριο στο λεωφορείο είναι πραγματικότητα με την ενεργοποίηση των ανέπαφων πληρωμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι κάτοικοι, και οι επισκέπτες πληρώνουν το εισιτήριό τους ‘περνώντας’ απλώς την κάρτα, το κινητό τηλέφωνο ή τo ρολόι τους (wearable συσκευές) στα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων.

Σύνταξη: ecozen.gr

Το πρόγραμα ανέπαφων πληρωμών στα αστικά λεωφορεία αφορά 33 πόλεις της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας και η Λάρισα  είναι η πρώτη πόλη που φιλοξενεί το νέο σύστημα στα λεωφορεία της, με άλλες πόλεις να ακολουθούν σύντομα.

Λεωφορεία ανέπαφες πληρωμές κάρτα

Ενεργοποιώντας την αποδοχή καρτών στα λεωφορεία σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα, η Visa, η NBG Pay και τα ΚΤΕΛ βελτιώνουν την εμπειρία εκατομμυρίων επιβατών, βοηθώντας τους να εξοικονομήσουν χρόνο, μειώνοντας τη συμφόρηση και δίνοντας τους τη δυνατότητα να μην φέρουν συνεχώς μετρητά.

Ανέπαφες συναλλαγές -νέες συνήθειες

Η λύση της Visa που εφαρμόζεται υποστηρίζεται από την Cybersource. Αποτελεί μέρος μιας ανοικτής πλατφόρμας επεξεργασίας πληρωμών που επιτρέπει σε οργανισμούς συγκοινωνιών και στους παρόχους λύσεων αποδοχής πληρωμών να αναπτύσσουν γρήγορα αξιόπιστες, επεκτάσιμες και ασφαλείς λύσεις ψηφιακών πληρωμών τόσο σε κανάλια με κάρτα (Card Present), καθώς και ανέπαφων συναλλαγών, όσο και σε κανάλια χωρίς κάρτα (CNPCard not Present), όπως πληρωμές εντός εφαρμογών.

Λεωφορεία ανέπαφες πληρωμές εισιτήρια

Αυτό περιλαμβάνει αποδοχή και επεξεργασία πληρωμών για κάρτες διαφορετικών εταιρειών, ψηφιακά πορτοφόλια και εναλλακτικές πληρωμές, παράλληλα με υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως η διαχείριση απάτης, τα εργαλεία ψηφιακής ασφάλειας και οι δυνατότητες αξιοποίησης δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων. “Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ζωτικά για την οικονομία των πόλεων. Οι επιβάτες και οι επισκέπτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, βασίζονται σε αυτά προκειμένου να μεταβούν στο χώρο εργασίας τους, να κατευθυνθούν προς τις τοπικές επιχειρήσεις ώστε να αγοράσουν είδη ανάγκης ή να περιηγηθούν και να ψυχαγωγηθούν. To 2022, το δίκτυο της Visa επεξεργάστηκε πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανέπαφες πληρωμές παγκοσμίως σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς “, ανέφερε η γενική διευθύντρια της Visa για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ, Sevi Vassileva.

Με την ενεργοποίηση των συστημάτων ανέπαφων πληρωμών στα αστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ, στόχος μας είναι να κάνουμε πιο απλή, άνετη και ασφαλή τη ζωή εκατομμυρίων επιβατών. Καθώς ο τουρισμός ανακάμπτει, η τεχνολογία αυτή αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω την ταξιδιωτική εμπειρία όσων επισκέπτονται τις ελληνικές πόλεις, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέπαφο …εσιτήριο στο λεωφορείο σε 500 πόλεις στον κόσμο

Με περισσότερες από 550 πόλεις διεθνώς να είναι ήδη στο πρόγραμμα, είναι χαρά μας να προσφέρουμε την παγκόσμια τεχνογνωσία μας και στην Ελλάδα. Ανυπομονούμε για την εφαρμογή αυτού του καινοτόμου συστήματος και στα ΜΜΜ της Αθήνας, πολύ σύντομα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας σε αυτό το έργο, την NBG Pay, τα ΚΤΕΛ και την AMCO, καθώς και τις ομάδες της Visa και της Cybersource για αυτή τη σημαντική υπηρεσία που τίθεται σε εφαρμογή σε 33 πόλεις σε όλη την Ελλάδα”,  τόνισε η γενική διευθύντρια της Visa για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ, Sevi Vassileva.

“Σε πολλές χώρες πλέον, όλο και περισσότερες πόλεις αναβαθμίζουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τους αντικαθιστώντας τους συνηθισμένους τρόπους λειτουργίας με καινοτόμες λύσεις για την πραγματοποίηση πληρωμών. Στην NBG Pay ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του επιβατικού κοινού, προσφέροντας μέσω αυτής της συνεργασίας μας με τα ΚΤΕΛ και τη Visa αναβαθμισμένες υπηρεσίες ανέπαφων πληρωμών, για να γίνουν οι αστικές συγκοινωνίες πιο απλές και προσβάσιμες.τόνισε o Χριστόφορος Χατζόπουλος, γενικός διευθυντής της NBG Pay.

Είναι ένα κρίσιμο βήμα που συμβάλλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και με απλό και ασφαλή τρόπο, βελτιώνει σημαντικά την καθημερινή εμπειρία πολιτών και τουριστών. Με την ολοκλήρωση του έργου σε 33 πόλεις της Ελλάδας, στοχεύουμε σε περεταίρω επέκταση και εφαρμογή του νέου συστήματος στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της χώρας”, πρόσθεσε o κ. Χατζόπουλος, γενικός διευθυντής της NBG Pay.

Λεωφορεία σε νησιά

“Η υιοθέτηση του προγράμματος ανέπαφων πληρωμών, αποτελεί αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών των αστικών ΚΤΕΛ προς τους επιβάτες και προσδίδει προστιθέμενη αξία στο τελικό προϊόν, καθώς απλοποιεί την διαδικασία έκδοσης εισιτηρίου. Με την ενεργοποίηση των ανέπαφων πληρωμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράζουν το εισιτήριό τους σε πραγματικό χρόνο, ‘περνώντας’ απλώς την κάρτα, το κινητό τηλέφωνο ή τo ρολόι τους (wearable συσκευές) στα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων. Κατά συνέπεια η ανάγκη για χρήση μετρητών για την έκδοση εισιτηρίων θα αποτελεί στο εγγύς μέλλον παρελθόν, ενώ θα ενισχυθεί ταυτόχρονα και το αίσθημα ασφάλειας συναλλαγών των επιβατών που θα κάνουν την χρήση της παρεχόμενης υπηρεσίας.

Με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος απο την…καρδιά της Λάρισας, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και Πρόεδρος της ΠΟΑΣ , Μιχάλης Σακελλαρίου. μίλησε για ένα καινοτόμο  πρόγραμμα  εντός των αστικών λεωφορείων, που “έρχεται να υλοποιηθεί με την συνεργασία της NBG Pay και της Visa που με την παροχή της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας τους συνέβαλαν καταλυτικά, υπό την αιγίδα και την καθοδήγηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣ)”

Διαφήμιση