Αρχική Ειδήσεις Κμελνίτσκα: 50% αύξηση ραδιενέργειας μετά από ρωσικό χτύπημα

Κμελνίτσκα: 50% αύξηση ραδιενέργειας μετά από ρωσικό χτύπημα

0
χάρτης της ουκρανίας 14414263
Διαφήμιση

 

Ραγδαία αύξηση κατά 50% στα ποσοστά της ραδιενέργειας καταγράφηκε στην πόλη του Κχμελνίτσκι (Κμελνίτσκα), στην δυτική Ουκρανία κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Είναι εκείνη η περιοχή, στην οποία είχαν μεταφερθεί πολύ μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, δυτικών οπλικών συστημάτων και βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Ωστόσο, το απεμπλουτισμένο  ουράνιο δεν παράγει ραδιενέργεια, οπότε είναι αδύνατο να έχει προκληθεί η έκλυση αυτή από τα συγκεκριμένα βλήματα.

Το ερώτημα όμως για το πώς και από που προήλθε η ραδιενέργεια παραμένει, καθώς δεν είναι γνωστό αν εκεί οι Ουκρανοί είχαν κατασκευάσει κάποιον πειραματικό πυρηνικό αντιδραστήρα.

Βέβαια, υπάρχουν  κάποιες φήμες πως υπήρχαν αποθηκευμένα πυρηνικά απόβλητα που όμως προς το παρόν δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Όπως μετέδωσε το pronews το Σάββατο οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις έπληξαν μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών στην πόλη Κμελνίτσκα, στην δυτική Ουκρανία.

Για πολλές ώρες ακούγονταν συνεχείς εκρήξεις. Η Κμελνίτσκα είναι χώρος αποθήκευσης δυτικών οπλικών συστημάτων και διαμετακομιστικός κόμβος προς τα στρατεύματα πρώτης γραμμής στην ανατολική Ουκρανία.

 

Διαφήμιση