Αρχική Special Topics - 2 ΙΗIF 2023: Τιμητική βράβευση σε Σταύρο & Ανδρέα Ανδρεάδη

ΙΗIF 2023: Τιμητική βράβευση σε Σταύρο & Ανδρέα Ανδρεάδη

0
sani
Διαφήμιση

 

Με το 24ο Διεθνές Βραβείο «International Hospitality Investment Forum (ΙΗIF) Lifetime Achievement», τιμήθηκαν οι κκ. Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Βερολίνο.

Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση του καινοτόμου έργου τους στην ανάπτυξη και προώθηση του Ομίλου Sani/Ikos σε Ελλάδα και Μεσόγειο και της σημαντικής τους συνεισφοράς στην επαναφορά της πολυτελούς φιλοξενίας ως κερδοφόρας επενδυτικής ιδέας, που αποτελεί παράδειγμα στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού αλλά και διεθνώς.

Το εμβληματικό βραβείο «ΙΗIF Lifetime Achievement» απονέμεται σε ηγέτες που ανέτρεψαν τα δεδομένα στον κλάδο της φιλοξενίας με το έργο τους και άφησαν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Προηγούμενοι νικητές υπήρξαν πρωταγωνιστικές προσωπικότητες του κλάδου όπως ο David Kong, πρώην CEO της Best Western Hotels & Resorts, ο Sol Kerzner, ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Kerzner International Holdings Limited, ο Bill Marriott, επίτιμος πρόεδρος της Marriott International και ο Isadore Sharp, ιδρυτής και πρόεδρος των Four Seasons.

Η φετινή απονομή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του forum με κεντρικό θέμα «Fortune Favours the Bold-Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς» με τη συμμετοχή 2.000 και πλέον διακεκριμένων επαγγελματιών της φιλοξενίας, ιδιοκτητών και επενδυτών. Το Διεθνές Φόρουμ Επενδύσεων στον Ξενοδοχειακό Τομέα-International Hospitality Investment Forum (IHIF) είναι μέλος της Questex Hospitality Group που αποτελεί σημείο αναφοράς και συνάντησης των ηγετών του ξενοδοχειακού κλάδου από όλον τον κόσμο.

“Είναι μεγάλη μας τιμή να λαμβάνουμε το «IHIF Lifetime Achievement Award» και να στεκόμαστε δίπλα σε επιφανείς ηγέτες και πρωτοπόρους του κλάδου του τουρισμού. Η ιστορία των Sani/Ikos είναι το αποτέλεσμα μιας ολόκληρης ζωής αφοσίωσης, συλλογικής προσπάθειας και πάθους για τη φιλοξενία. Από τη δημιουργία του Sani Resort πριν από 50 χρόνια και, στη συνέχεια, του πρωτοποριακού μοντέλου των Ikos Resorts, η οικογενειακή μας επιχείρηση επεκτάθηκε σε κορυφαίες παραθαλάσσιες τοποθεσίες της Μεσογείου, προσφέροντας στους επισκέπτες ξεχωριστές εμπειρίες και ποιοτική, ζεστή εξυπηρέτηση. Το εγχείρημα αυτό, με την υποστήριξη του Co-CEO και Co-Managing Partner του Ομίλου, Mathieu Guillemin, επέφερε ρεκόρ επιδόσεων και οδήγησε το 2022 στη συμμαχία με την GIC, το επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης και έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές παγκοσμίως. Είμαστε περήφανοι που αποδεικνύουμε, μέσω της δυναμικής μας ανάπτυξης, ότι ο κλάδος της πολυτελούς φιλοξενίας είναι από τους πιο καινοτόμους και ελκυστικούς για τους επενδυτές, κλάδους του τουρισμού», δήλωσαν οι κκ. Σταύρος Ανδρεάδης και Ανδρέας Ανδρεάδης, παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο.

Ο Alexi Khajavi, Group President της Questex Travel and Hospitality, δήλωσε: “Το IHIF Lifetime Achievement Award απονέμεται σε προσωπικότητες που αφήνουν διαχρονικό αποτύπωμα στον κλάδο της φιλοξενίας. Το  επίτευγμα του Σταύρου και του Ανδρέα, είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Η δημιουργία και ανάπτυξη των brands Sani Resort & Ikos Resorts που θεωρούνται σε όλο τον κλάδο πρότυπα για την προσοχή στην λεπτομέρεια που επιδεικνύουν, είναι η ύψιστη επισφράγιση της  σκληρής δουλειάς τους. Συγχαρητήρια!”

ανδ1

Το μοντέλο Sani/Ikos: Case study-Πρότυπο αυτόνομης ανάπτυξης και λειτουργίας

Η Sani ξεκίνησε ως κλασική οικογενειακή επιχείρηση στην Χαλκιδική τη δεκαετία του ’70. Με Πρόεδρο τον Σταύρο Ανδρεάδη και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Ανδρέα Ανδρεάδη, εξελίχθηκε στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο ξενοδοχειακό Όμιλο της Μεσογείου, με ιδιόκτητα all-inclusive θέρετρα πολυτελείας

και ένα πρωτοποριακό μοντέλο καθετοποιημένης λειτουργίας ως owner, developer και operator ταυτόχρονα, για πρώτη φορά στον κόσμο. Το 2015, με ομάδα μετόχων και τον Mathieu Guillemin δημιουργήθηκε ο Όμιλος Sani/Ikos και με την υποστήριξη διεθνών επενδυτικών σχημάτων, οδήγησαν τον Όμιλο σε τετραπλασιασμό του μεγέθους και των περιουσιακών του στοιχείων μέσα σε επτά χρόνια. Η επιτυχημένη στρατηγική, επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της περιόδου της πανδημίας όπου ο Όμιλος επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και ισχυρές οικονομικές επιδόσεις.

Το 2022 ο Όμιλος Sani/Ikos προχώρησε σε συμφωνία με το επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης GIC, συναλλαγή που αποτίμησε την αξία του στα €2,3 δις και αποτελεί τη μεγαλύτερη συμφωνία στον κλάδο του τουρισμού στην Ευρώπη από την εποχή της πανδημίας. Σήμερα o Όμιλος αριθμεί 12 resorts που αποτελούν μονάδες-πρότυπα με σημαντικές υπεραξίες προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη -το κράτος, την επιχείρηση, τους εργαζομένους, τις τοπικές κοινωνίες, τους επενδυτές-  μέσα από μεγάλες επενδύσεις στο χτίσιμο ισχυρών brand values, τη μοναδικότητα, την ποιότητα, τις υποδομές, το ανθρώπινο δυναμικό και τα καινοτόμα προγράμματα βιωσιμότητας με διεθνείς αναγνωρίσεις. Στο τιμόνι της επιχείρησης βρίσκονται ο Aνδρέας Ανδρεάδης και ο Mathieu Guilleman με τον Σταύρο Ανδρεάδη στη θέση του επίτιμου Προέδρου.

Για τα επόμενα πέντε χρόνια, το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ξεπερνά τα 900 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχείων και την επέκταση του Ikos brand  στη Μεσόγειο με δύο ακόμη πολυτελή all-inclusive θέρετρα. Μέσα από το πλάνο αυτό θα δημιουργηθούν πάνω από 2.900 νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή έως το 2025.

ανδρεαδ

Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης- Σημαντική συμβολή στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού

Ο Σταύρος Ανδρεάδης διαδραμάτισε ενεργό ρόλο σε συλλογικούς φορείς του Τομέα Φιλοξενίας και Τουρισμού, ενώ υπηρέτησε ως Πρόεδρος του ΣΕΤΕ- Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – κοινωνικός εταίρος- για οκτώ συναπτά έτη (2001−2008). Το 2013, η Ernst & Young τον ανακήρυξε “Έλληνα πρωτοπόρο επιχειρηματία της χρονιάς”.

ανδρεαδ

Ο Δρ. Ανδρέας Ανδρεάδης, έχει διατελέσει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την περίοδο 2011-2017, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ, ενώ ήταν ο εμπνευστής της Marketing Greece και του INΣETE, δύο μη κερδοσκοπικών οργανισμών για την επίσημη προβολή της ελληνικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας με τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Ο Σταύρος Ανδρεάδης και ο Δρ. Ανδρέας Ανδρεάδης παραμένουν Επίτιμοι Πρόεδροι του ΣΕΤΕ.

Διαφήμιση