Αρχική Ειδήσεις Ρουκετοπόλεμος Χίου: Πάει Las Vegas!

Ρουκετοπόλεμος Χίου: Πάει Las Vegas!

Το μοναδικό στον κόσμο έθιμο που εντυπωσίασε το Μεγάλο Σάββατο (15/4) χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες κινηματογραφήθηκε προκειμένου να προβληθεί στην μεγαλύτερη αίθουσα προβολής του κόσμου, το γνωστό MSG Sphere, τον προσεχή Σεπτέμβρη στο Las Vegas!

0
ΧΙΟΣ ΝΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο Ρουκετοπόλεμος της Χίου, το πιο δημοφιλές έθιμο του νησιού που έκανε το Βροντάδο διάσημο στα πέρατα του κόσμου, κατέκτησε και το Las Vegas!

Φέτος για πρώτη φορά μετά από την πανδημία ο Ρουκετοπόλεμος βρέθηκε στο επίκεντρο χολιγουντιανής παραγωγής με την εταιρεία MSG, να καταφθάνει στο νησί προκειμένου να κινηματογραφήσει με μέσα τεχνολογίας αιχμής το βρονταδούσικο έθιμο, προκειμένου να προβληθεί στην μεγαλύτερη αίθουσα προβολής του κόσμου, το γνωστό MSG Sphere, τον προσεχή Σεπτέμβρη στο Las Vegas. Πολυπλθές κινηματογραφικό συνεργείο απο τουλάχιστον 100 τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων συμμετέχουν στην αμερικανική παραγωγήπροκειμένου να καταγράψουν με τεχνολογικά τηλεοπτικά μέσα αιχμής, το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μεταξύ των ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής.

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Όπως είχε αποκαλύψει η τοπική ιστοσελίδα www.politischios.gr πίσω από την κινηματογράφηση με κάμερες 360ο βρίσκεται ο Αμερικανός Σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι η ταινία του οποίου (Η Φάλαινα) πρωταγωνίστησε στα βραβεία Όσκαρ.. Η ομάδα του Αμερικανού σκηνοθέτη βρέθηκε ήδη δύο φορές στη Χίο και απαρτίζονταν από 25 μέλη ενώ κατά την κινηματογράφηση, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα, συνολικά η ομάδα αποτελείται από 85 άτομα.

Screenshot 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η …σφαίρα MSG Sphere, στο Las Vegas. όπου τον Σεπτέμβρη θα μεταδοθεί στη μεγαλύτερη οθόνη του κόσμου ο Ρουκετοπόλεμος της Χίου

Η Χίος επιλέχθηκε ανάμεσα σε 35 μέρη από όλον τον κόσμο για μία σειρά επεισοδίων που θα προβληθούν, στη μεγαλύτερη σφαίρα θεάματος στον κόσμο.

Η Διεθνής υπερπαραγωγή MSG Sphere

Το MSG Sphere είναι μια σκηνή μουσικής και ψυχαγωγίας σε σχήμα σφαίρας που χτίζεται στο Paradise της Νεβάδας. Ο χώρος σε σχήμα σφαίρας έχει χωρητικότητα 17.500 ατόμων και διαθέτει τη μεγαλύτερη οθόνη LED στον κόσμο. Το MSG Sphere είναι εξοπλισμένο με οθόνες LED ανάλυσης 19.000 επί 13.500 που θα απλώνονται σε όλο το εσωτερικό του χώρου ενώ η οθόνη περιτυλίγματος θα έχει εμβαδόν 15.000 τ.μ.. Το MSG Sphere είναι μια σκηνή μουσικής και ψυχαγωγίας σε σχήμα σφαίρας που χτίζεται στο Paradise της Νεβάδας.

Το αμφιθέατρο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ανοίξει το 2021, αλλά η κατασκευή ανεστάλη τον Απρίλιο του 2020 λόγω διακοπής στην εφοδιαστική αλυσίδα του έργου, που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19 . Η κατασκευή συνεχίστηκε αργότερα το ίδιο έτος και τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2023.

Με μέτρα ασφαλείας ο ρουκετοπόλεμος στη Χίο

Εντυπωσιακός, με μέτρο και σεβασμό στην ασφάλεια θεατών και πιστών, ήταν ο φετινός ρουκετοπόλεμος ανάμεσα στις ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής. Τα συνεργεία των δύο ενοριών, απέδειξαν στην πράξη, ότι τα όσα εγράφησαν τις προηγούμενες ημέρες ήταν υπερβολές κενές περιεχομένου, όπως επισημαίνουν τα τοπικά ΜΜΕ, αφού ο αριθμός των ρουκετών για μία ακόμη χρονιά ήταν τόσος, ώστε αφενός το έθιμο να είναι εντυπωσιακό, αφετέρου να μη δημιουργήσει προβλήματα στην ασφάλεια θεατών, πιστών αλλά και κατοίκων των οποίων οι ιδιοκτησίες βρίσκονται στη ζώνη πυρός. Η τάξη και ασφάλεια ήταν αντιληπτή αρκετά μέτρα μακρύτερα από τα σημεία ρίψης ρουκετών, αφού Δήμος, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και εθελοντές, συνεργάστηκαν άψογα με αποτέλεσμα η κίνηση πέριξ των δύο ενοριών να διεξάγεται χωρίς προβλήματα καθόλη τη διάρκεια του εθίμου. Ενδεικτικό του αυτοπεριορισμού, είναι το γεγονός ότι φέτος οι πρώτες ρουκέτες άρχισαν να πέφτουν αρκετά αργότερα από το συνηθισμένο και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση