Αρχική Ειδήσεις Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη στην Αθήνα

Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη στην Αθήνα

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, ο χώρος που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βουτάδων, Πειραιώς και Ιεράς Οδού -κοντά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων- μετονομάζεται σε «Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη».

0
7f1d623a theodorakis 1024x683
Διαφήμιση

Οι αποφάσεις αυτές υλοποιούν τη δέσμευση που είχε αναλάβει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021, η δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο μεγάλος συνθέτης έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών.

Σύνταξη: ecozen,gr

Aκόμη, αποφασίστηκε ότι για τη δημιουργία της προτομής του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία θα τοποθετηθεί στο πάρκο, ο Δήμος Αθηναίων θα προκηρύξει καλλιτεχνικό διαγωνισμό.

images

‘Οπως δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, «το χρέος μας προς τον οικουμενικό και σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη και στην παρακαταθήκη του είναι τεράστιο και ανεξόφλητο. Η δική μας συμβολική απόδοση τιμής είναι μικρή και αυτονόητη, μπροστά στο φως και την αξία του. Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις του, είχε αναφέρει “σαν φύγω η Ακρόπολη θα μου λείψει περισσότερο”. Την Ακρόπολη που έβλεπε μέσα από το σπίτι του, αποζητούσε ήδη προτού φύγει. Αυτή θα εξακολουθεί να ατενίζει…» , πρόσθεσε  ο Δήμαρχος Αθηναίων.

800px Tehnopolis Athens

 

Τις συνεννοήσεις με την οικογένεια για τον τρόπο με τον οποίο η Αθήνα θα τιμούσε το “πέρασμα” του Μίκη Θεοδωράκη στην “αθανασία”, ανέλαβε προσωπικά ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης. Η οικογένεια συμφώνησε απολύτως με την επιλογή να δοθεί το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη στο συγκεκριμένο πάρκο και τη δημιουργία προτομής που θα απεικονίζει τη μορφή του. Ο Δήμος Αθηναίων, ήδη από πέρυσι, έδωσε, από κοινού με τον ΣΕΓΑΣ, το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη, στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της πόλης.

Διαφήμιση