Αρχική Ειδήσεις Fashion Lab: Εικονική δοκιμή ρούχων!

Fashion Lab: Εικονική δοκιμή ρούχων!

Η εφαρμογή Fashion Lab για την εικονική δοκιμή ρούχων, επιτρέπει στον χρήστη να “δοκιμάζει” ρούχα που επιλέγει από ηλεκτρονικά καταστήματα και να βλέπει αν του ταιριάζουν! Με την εφαρμογή που εμπνεύστηκαν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων “Ο Απόστολος Παύλος” αρκούν ένας κώδικας και η τεχνητή νοημοσύνη για να δει κανείς το ολόγραμμά του με… το κοστούμι ή το φόρεμα που θα δοκίμαζε σε φυσικό κατάστημα.

0
ΚΕΝΤΡΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!
Διαφήμιση

Η εφαρμογή Fashion Lab στηρίζεται σε εξαιρετικά απλά βήματα: εισαγωγή φωτογραφίας, ύψος, κιλά και το Avatar είναι έτοιμο να “φορέσει” ρούχα  που κάνουν… κλικ  στον ενδιαφερόμενο ο οποίος  βλέπει σε δευτερόλεπτα πως εφαρμόζουν στο σώμα του.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Ο Απόστολος Παύλος», δημιούργησαν την εφαρμογή στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα-διαγωνισμό Μαθητική Εικονική Επιχείρηση του «Junior Achievement Greece».

a35e218f84ab40eaaf5f1f36a8856ac6

«Η αρχική ιδέα ήταν να βοηθήσουμε άτομα, τα οποία έχουν κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα για να δοκιμάσουν ρούχα», εξήγησε ο Ματθαίος Δαμουλάκης, ο οποίος μαζί με τη Μακρίνα Κουμενίδου είναι οι υπεύθυνοι καθηγητές του project.

Εκτός από τη βοήθεια σε άτομα με ειδικές ανάγκες, η εφαρμογή προσφέρει άνεση χρόνου σε όλους τους χρήστες, αφού δεν θα χρειάζεται πλέον να πάνε στην αγορά και να μπουν στην διαδικασία να δοκιμάσουν τα ρούχα. Μια τέτοια εφαρμογή θα ενίσχυε ακόμα περισσότερο και τις ηλεκτρονικές αγορές, καθώς πολλοί είναι αυτοί που τις αποφεύγουν γιατί δεν ξέρουν πώς θα τους εφαρμόζουν τα ρούχα.

 Τέλος το κατάστημα -Δοκιμή ρούχων μέσω Avatar

«Ξεκινήσαμε και είπαμε πως θέλουμε να φτιάξουμε μια εφαρμογή στην οποία θα μπαίνει ο χρήστης, θα διαλέγει ένα ρούχο, θα το δοκιμάζει καθώς η εφαρμογή θα φτιάχνει το Avatar του και θα φαίνεται πώς ταιριάζει το ρούχο πάνω σε αυτό», σημείωσε ο κ. Δαμουλάκης.

ΕΙΚΟΝΙΚΗ 2023!!!!!!!!!!!!!!

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα στο διαδίκτυο, η ομάδα εμπνεύστηκε από κάποιες εταιρείες ένδυσης στο εξωτερικό που έχουν αρχίσει και «λανσάρουν» παρόμοιες εφαρμογές, οι οποίες χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη. Έτσι, λοιπόν, κατέληξαν στην τελική εκδοχή του “Fashion Lab”, που δημιουργώντας το Avatar του πελάτη, τού επιτρέπει ν’ αγοράσει το ρούχο. Μάλιστα, εκτός από το ρούχο στην κανονική του μορφή, αγοράζει και το εικονικό! Τα ρούχα  που δοκιμάζονται είναι ψηφιακά τρισδιάστατα  που δημιουργούνται σε προγράμματα υπολογιστή, χωρίς τη χρήση υφασμάτων αλλά μόνο με τη χρήση pixel και προορίζονται για χρήση σε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και για να αναδείξουν λεπτομερέστερα τα χαρακτηριστικά ενός ρούχου.

Screenshot 3

«Τα εικονικά ρούχα, που είναι -μεταξύ άλλων- ωφέλιμα για το περιβάλλον και για τον περιορισμό των αποβλήτων, μπορεί να μην έχουν έρθει στην Ελλάδα, αλλά εμείς με αυτό τον τρόπο δουλεύουμε στο παρόν και περιμένουμε να έρθει το μέλλον στην χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δαμουλάκης.

 

Αναλύοντας την εφαρμογή Fashion Lab  για “εικονική δοκιμή ρούχων” ανέφερε οτι “συνεργαστήκαμε με μια διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που μας έδωσε έναν κώδικα, τον οποίο επεξεργάστηκαν τα παιδιά και με αυτόν, αφού αγοράσει κάποιος το ρούχο και του έρθει, βγάζει μια “selfie”, που ανεβαίνει σε μια πλατφόρμα, η οποία αναγνωρίζει το συναίσθημα που έχει αυτός που φοράει το ρούχο», σημείωσε ο υπεύθυνος καθηγητής του “Fashion Lab”. Επιπλέον, όπως εξήγησε, τα παιδιά κατάφεραν μόνα τους και δημιούργησαν ένα πρότυπο Avatar, που αλλάζει ρούχα, το οποίο και παρουσίασαν μαζί με το σύνολο της εφαρμογής στη σχετικά πρόσφατη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης 2023.

Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά, έπειτα από καιρό, που το σχολείου συμμετείχε στο πρόγραμμα, με την ομάδα ν’ απαρτίζεται από 20 παιδιά της Γ’ Γυμνασίου μέχρι και παιδιά που πηγαίνουν στη Β’ Λυκείου, που απόλαυσαν την εμπειρία και γι’ αυτό ζήτησαν από τους υπεύθυνους να συμμετέχουν και την επόμενη χρονιά.

Ψηφοφορία για την καλύτερη εφαρμογή

Οι μαθητές/τριες ζητούν την ψήφο του κοινού για to «Fashion Lab» thn efarmog;h gia  εικονική δοκιμή ρούχων μέσα από την πλατφόρμα jagreece.org/promovoting/, που θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 30 Απριλίου για το βραβείο «Public Choice Award».

Το Junior Achievement Greece δίνει από το 2005 την ευκαιρία σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντά τους, να μάθουν πώς κινείται η αγορά εργασίας και πόσες πτυχές έχει η δημιουργία μιας επιχείρισης, αλλά και να μάθουν να συνεργάζονται. Όλα αυτά τα προσόντα και πολλά περισσότερα που αποκομίζουν από προγράμματα όπως και αυτό της «Εικονικής Επιχείρισης» είναι αυτά που θα τους βοηθήσουν στη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία.

Το Junior Achievement Greece ιδρύθηκε το 2005 και είναι μέλος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide  που είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το JA Greece, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.jagreece.org. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπό τα βάθη της θάλασσας του Μεξικού οι απαντήσεις για άλλους πλανήτες
Επόμενο άρθροΕπιβλαβείς χημικές ουσίες: Επικίνδυνες και ακόμη ελεύθερες στην αγορά της Ε.Ε.