Αρχική Διάστημα ELON MASK: Αναβλήθηκε η εκτόξευση του Starship!

ELON MASK: Αναβλήθηκε η εκτόξευση του Starship!

Μόλις 40 δευτερόλεπτα πριν την εκτόξευση του πυραύλου Starship της εταιρείας SpaceX του Έλον Μάσκ, διακόπηκε το εγχείρημα της ιστορικής δοκιμαστικής πτήσης που μεταδιδόταν live σε ολόκληρο τον κόσμο.

0
NEOOOOOOOOOOOOOOOOO
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η διακοπή  της  εκτόξευσης του Starship αποφασίστηκε απο τους επιτελείς της εταιρείας του Έλον Μασκ επειδή παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στη διαδικασία πυροδότησης του πυραύλου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα χρειαστούν εργασίες τουλάχιστον 48 ωρών για να αποκατασταθεί το πρόβλημα που διέκοψε προσωρινά την αποστολή και δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση της επόμενης προσπάθειας εκτόξευσης αφού ρόλο θα παίξουν και οι καιρικές συνθήκες όταν θα είναι έτοιμος ο πύραυλος.

Αν και ο πύραυλος  του Elon Mask είναι γνωστός ως Starship στην πραγματικότητα το όνομα αυτό ανήκει στο σκάφος και το τμήμα προώθησης του ονομάζεται Super Heavy το οποίο είναι ένας επαναχρησιμοποιούμενος πύραυλος. Η Space X είναι η πρώτη εταιρεία που κατάφερε να δημιουργήσει αυτούς τους πυραύλους η χρήση των οποίων μειώνει κατακόρυφα το κόστος των εκτοξεύσεων και διαστημικών αποστολών γενικότερα με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται.

KAI AYTO!!!!!!!!!!!!!!!!!
Γενικό πλάνο με τηλεφακό 36 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα πριν τη διακοπή της εκτόξευσης του πυραύλου του Έλον Μάσκ

Ο πύραυλος που ξεπερνά σε ύψος τα 120 μέτρα μπορεί να μεταφέρει φορτίο ως 150 τόνων σε τροχιά γύρω από τη Γη και 100 τόνων στη Σελήνη. Το Starship σύμφωνα με τους κατασκευαστές μπορεί επίσης να μεταφέρει 100 επιβάτες σε διάφορες περιοχές του ηλιακού μας συστήματος. Ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει ότι θέλει να δημιουργήσει μια μεγάλη αποικία στον Άρη χρησιμοποιώντας τον Starship, αποικία που θα αποτελείται από ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Screenshot 1 ΑΡΧΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Στιγμιότυπο απο την εικόνα που μετέδιδε live η SpaceX,. Διακρίνεται το χρονόμετρο της αντίστροφης μέτρησης που σταματά στα 40” πριν την εκτόξευση.

Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές δοκιμαστικές πτήσεις του πυραύλου πολλές εξ αυτών αποτυχημένες και εκείνες που ήταν πετυχημένες ήταν σε ύψη εντός των γήινων ορίων. Η πετυχημένη εκτόξευση του πυραύλου και η πτήση στο Διάστημα του διαστημοπλοίου δημιουργεί όπως είναι ευνόητο τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για επίσημες εκτοξεύσεις με στόχο φυσικά την επανδρωμένη πτήση στον Άρη.

Ο Elon Mask με αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter εμφανίστηκε αισιόδοξος οτι το εγείρημα θα επαναληφθεί σε λίγες ημέρες.

Η δοκιμαστική πτήση στοχεύει να παράσχει πολλές πολύτιμες πληροφορίες για το SpaceX καθώς θέλει να καταστήσει το Starship πλήρως λειτουργικό. Είναι δηλαδή ένα ακόμη βήμα σε έναν μακρύ δρόμο προς την πλήρη λειτουργία του πυραύλου.

Το Starship έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να μεταφέρει κάποτε πλήρωμα έως και 100 ανθρώπων, ή φορτίο μέχρι και 100 τόνων, στον πλανήτη Άρη. Για τους σκοπούς της  δοκιμής ρη Δευτέρα του Πάσχα (17/4) εξυπακούεται πως δεν υπήρχε φορτίο.

Screenshot 3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κοντινο πλάνο του Starship ελάχιστα λεπτά πριν τη διακοπή της εκτόξευσης.

Τόσο ο πύραυλος Super Heavy όσο και το Starship έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν πλήρως. Εντούτης η δοκιμαστική αυτή πτήση, όταν γίνει, θα είναι η μοναδική πτήση τόσο για τον συγκεκριμένο πύρυαλο Super Heavy, με την ονομασία «Booster 7», όσο και του συγκεκριμένου Starship, με την ονομασία «Ship 24».

Με άλλα λόγια, και τα δύο οχήματα δεν θα πραγματοποιήσουν τις εντυπωσιακές κάθετες προσγειώσεις που μας έχουν συνηθίσει πλέον τα πρώτα στάδια των πυραύλων Falcon 9 και Falcon Heavy της SpaceX.

Διαφήμιση